Sport
05.01.2024. 18:26
R.E.

EP u vaterpolu

Srbija RAZBILA Izrael

vaterpolo
Izvor: Shutterstock

Vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je Izrael rezultatom 22:1 (6:0, 5:0, 5:1, 6:0) u prvom kolu grupe C Druge divizije na Evropskom prvenstvu koje se održava u Hrvatskoj.

Srbija je dominirala od početka do kraja meča i na kraju stigla do više nego ubedljive pobede. Najbolji strelac u redovima Srbije bio je Marko Radulović sa četiri gola, a po tri su dali Strahinja Rašović, Sava Ranđelović, Radomir Drašović i kapiten Nikola Jakšić.

Jedini gol za Izrael postigao je Nir Gros iz peterca.

Srbija će u drugom kolu grupe C Druge divizije, sedmog januara, igrati protiv Nemačke od 19 časova, a u poslednjem kolu, devetog januara, igraće od 19 sati protiv Malte.

Direktan plasman u četvrtfinale EP izboriće po dve najbolje plasirane reprezentacije iz grupa A i B. Trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz grupa A i B igraće u osmini finala sa dve prvoplasirane reprezentacije iz grupa C i D.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, koje je oduzeto Izraelu zbog rata u toj državi, održava se u Zagrebu i Dubrovniku i trajaće od 4. do 16. januara 2024. godine.

Titulu prvaka Evrope brani Hrvatska koja je kao domaćin slavila 2022. godine. EP je istovremeno i kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre, najbolje plasirana selekcija će u Pariz, uz napomenu da vizu već imaju Mađarska, Grčka i domaćin OI Francuska.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve