Sport
01.02.2024. 13:00

Vaterpolo

Stevanović izabrao, ONI idu na Svetsko prvenstvo

vaterpolo
Izvor: Shutterstock

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović saopštio je spisak igrača za predstojeće Svetsko prvenstvo u Dohi.

Stevanović je pozvao Branislava Mitrovića, Dušana Mandića, Nemanju Ubovića, Strahinju Rašovića, Viktora Rašovića, Nikolu Jakšića, Savu Ranđelovića i Radomira Drašovića.

Na spisku su i Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Đorđe Vučinić, Radoslav Filipović, Luka Gladović i Nikola Lukić.

U odnosu na ekipu koja je igrala na nedavnom Evropskom prvenstvu u Zagrebu, u ekipi nema Vuka Milojevića i Marka Radulovića. 

Umesto Milojevića i Radulovića su Đorđe Vučinić i kao debitant na velikim takmičenjima mladi igrač Partizana Luka Gladović. Prvi put će na Svetskom prvenstvu igrati Radoslav Filipović i Petar Jakšić, koji su igrali na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Srbija će početi takmičenje utakmicom protiv Japana 5. februara, u drugom kolu dva dana kasnije na programu je duel sa Crnom Gorom, a 9. februara je utakmica protiv SAD.

Prvoplasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igraće u osmini finala.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vaterpolisti Novog Beograda osvojili Kup Srbije
vaterpolo

Savladali Crvenu zvezdu

03.12.2023. 22:22

Vaterpolisti Novog Beograda osvojili Kup Srbije

Vaterpolsti Novog Beograda osvajači su Kupa Srbije, pošto su u finalu fajnal-fora u Šapcu pobedili Crvenu zvezdu sa 18:15 (7:4, 6:3, 4:4, 1:4).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve