Sport
17.08.2020. 17:19
Tanjug

"VELIKI SAM OPTIMISTA" Šćepanović: Moramo dati sve od sebe

partizan-cedevita_01-vlado-scepanovic-starsport.jpg
Izvor: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto / Srdjan Stevanovic ?

Trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović rekao je da sa mnogo optimizma i odgovornosti počinje pripreme sa timom za narednu sezonu.

Crno-beli počeli su danas sa radom u svom nekadašnjem domu Hali sportova "Ranko Žeravica", gde će trenirati do četvrtka 20. avgusta, nakon čega će bazični deo priprema odraditi u Vrnjačkoj Banji.

"Ima neke simbolike, krećemo u istinskom hramu Partizana i njegove košarke. Krećemo u jednoj situaciji koja ne obećava mnogo i prinuđeni smo da od dana do dana pravimo planove kako raditi i prilagođavati se. Partizan je veliki klub i mnogo puta kada je bilo teško, ostao je veliki i pravi klub", rekao je Šćepanović za TV Partizan.

Na prvoj prozivci novom treneru Partizana javilo se 17 igrača.

"Na nama je da se što bolje spremimo za početak svih takmičenja koja ćemo da igramo. Kakav će biti početak, kada će biti, na koji način će se sve igrati, nije na nama da biramo, već da se spremimo. Veliki sam optimista, velika je odgovornost. Igrači su maksimalno spremni došli na pripreme, što je veoma bitno jer već možemo da počnemo da radimo ozbilano. O očekivanjima ne želim da pričam, jer veliki klub uvek ima velika očekivanja".

Šćepanović je istakao da je dobra stvar što u svojoj debitantskoj sezoni ima okosnicu tima iz prošle sezone, sa kojim je radio kao pomoćni trener.

"To što je 75 odsto ekipe iz prošle sezoine ostalo, jeste olakšavajuća okolnost. Znaju sistem rada, koji će i ove godine biti manje-više sličan, uz neke nove stvari. Ljudski faktor je najvažnijii u pravljenu tima, momci koji su ostali znaju sistem, novi momci će se lakše prilagoditi. Prva sezona nije možda najsjajnija zbog sitaucije koja nas je zadesila, ali moramo dati sve od sebe", rekao je Šćepanović i dodao da neće da žure sa dovođenjem centra.

"Gledamo na dosta strana. Nije samo dovesti igrača, treba nam neko ko će se uklopiti u sistem", zaključio je Šćepanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
03.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve