VELIKO PRIZNANJE: Stanković primljen u Interovu kuću slavnih

VELIKO PRIZNANJE: Stanković primljen u Interovu kuću slavnih

(BETAPHOTO/FC Inter/Claudio Villa/MO)


Srpski fudbaler Dejan Stanković premljen je danas u Kuću slavnih fudbalskog kluba Inter iz Milana.

“Prijem u kuću slavnih Intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sportskom smilsu, daju neku vrstu besmrtnosti i to me čini vrlo srećnim. Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima, brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati što su mi pomogli da dođem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih velikog kluba kao što je Inter. Godine provedene u Interu bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer o tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene najlepše – rekao je Stanković.

(BETAPHOTO/FC Inter/Claudio Villa/MO)

(BETAPHOTO/FC Inter/Claudio Villa/MO)

Ceremonija je održana uoči utakmice Intera i Kjeva.

Ovo je druga godina kako Inter uvodi svoje legende u Kuću slavnih. U prvoj generaciji izabrani su Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo.

Osim Stankovića, u Interovu kuću slavnih glasovima navijača primljeni su Frančesko Toldo, Đakinto Faketi i Djuzepe Meaca. U konkurenciji veznih igrača Stanković je glasovima navijača pobedio Sandra Macolu i Nikolu Bertija.

Stanković je nastupao za Inter od 2004. do 2013. godine, odigrao je 326 utakmica i postigao 42 gola.

Sa milanskim klubom osvojio je pet šampionskih titula, četiri Kupa Italije, Ligu šampiona, četiri Superkupa Italije i svetsko klupsko prvenstvo.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar