Sport
14.05.2019. 12:05
R.E./Beta/Foto:Beta

VELIKO PRIZNANJE: Stanković primljen u Interovu kuću slavnih

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski fudbaler Dejan Stanković premljen je danas u Kuću slavnih fudbalskog kluba Inter iz Milana.

"Prijem u kuću slavnih Intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sportskom smilsu, daju neku vrstu besmrtnosti i to me čini vrlo srećnim. Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima, brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati što su mi pomogli da dođem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih velikog kluba kao što je Inter. Godine provedene u Interu bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer o tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene najlepše - rekao je Stanković.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(BETAPHOTO/FC Inter/Claudio Villa/MO)

Ceremonija je održana uoči utakmice Intera i Kjeva.

Ovo je druga godina kako Inter uvodi svoje legende u Kuću slavnih. U prvoj generaciji izabrani su Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo.

Osim Stankovića, u Interovu kuću slavnih glasovima navijača primljeni su Frančesko Toldo, Đakinto Faketi i Djuzepe Meaca. U konkurenciji veznih igrača Stanković je glasovima navijača pobedio Sandra Macolu i Nikolu Bertija.

Stanković je nastupao za Inter od 2004. do 2013. godine, odigrao je 326 utakmica i postigao 42 gola.

Sa milanskim klubom osvojio je pet šampionskih titula, četiri Kupa Italije, Ligu šampiona, četiri Superkupa Italije i svetsko klupsko prvenstvo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve