“VOLEO JE SJAJNE IGRAČE” Gigs: Samo četvorica su izbegla Fergusonov “fen”

“VOLEO JE SJAJNE IGRAČE” Gigs: Samo četvorica su izbegla Fergusonov “fen”

EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT


Ikona Mančester junajteda i selektor Velsa, Rajan Gigs, prisetio se slavnih igračkih dana tokom dve decenije uspeha u velikom klubu ere ser Aleksa Fergusona.

Gigs smatra da je jedan od najvećih trenera svih vremena imao različit odnos prema igračima, prenose Vijesti.

“Mislim da je ser Aleks voleo sjajne igrače i bio popustljiviji prema njima. Smatram da su samo četvorica izbegla njegov “fen”, kako smo mi igrači nazivali njegovo unošenje u lice i glasna upozorenja. To se dešavalo uvek kada bi Ferguson smatrao da igrač ne igra onako kako bi trebalo”, objasnio je Gigs i dodao:

“Brajan Robson, Erik Kantona, Roj Kin i Kristijano Ronaldo jedini su igrači koji nisu znali za “fen”. To mislim da je iz razloga jer su oni na svoj način dobijali utakmice, ili bi besprekorno odradili svoje zadatke na terenu. I dok su ostala trojica sve radila po unapred zacrtanim savetima Fergusona, Kantona je bio izuzetak i u tom pravilu”.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY

“Bilo je utakmica da nije ni trčao, niti išta radio na terenu. I dok smo mi ostali igrači očekivali salvu besa Fergusona prema njemu, ona bi izostala. Ferguson je znao da će Kantona to vratiti već na sledećoj utakmici ili u jednom trenutku inspiracije. Tako bi i bilo, jer bi Erik već naredne sedmice stvarao magiju na terenu”, zaključio je Gigs.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar