VRAĆA SE IZ PENZIJE: Mejveder ponovo ugovara borbu vrednu milione

VRAĆA SE IZ PENZIJE: Mejveder ponovo ugovara borbu vrednu milione


Flojd Mejveder, jedan od najboljih boksera u istoriji, mogao bi da se vrati iz penzije i odradi novi multimilionski meč.

Mejveder (43) je u penziju otišao 2017. godine, a sada planira da se vrati u ring i ukrsti rukavice sa još jednim bivšim svetskim prvakom Takašijem Učijamom, pišu Vijesti.

On je 2018. godine u Japanu odradio egzibicioni meč protiv kikboksera Tenšina Nasukave pri tom zaradivši 10 miliona dolara. Amerikanac (50-0) koji je bivši prvak u pet kategorija (superperolaka, laka, poluvelter, velter i polusrednja) bi mogao da se bori protiv 40-godišnjeg nekadašnjeg prvaka polulakoj kategoriji (24-2).

Povezane vesti – Nikad poražen

Borbu dogovara RIZIN, što je potvrdio promoter ove organizacije Nobujuki Sakakibara.

  EPA-EFE/ERIK S. LESSER  SHUTTERSTOCK OUT

EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

“Dogovaramo borbu Mejvedera i Učijame. Moramo da se dogovorimo oko novca, ali razgovori idu u željenom pravcu s obojicom. Očekujem da do borbe i dođe”, rekao je Sakakibara japanskim medijima i dodao kako očekuje da bi dvorana Pia Arena MM u Yokohami mogla da dobije dozvolu da primi 50 posto kapaciteta zbog pandemije koronavirusa, odnosno da bi bila održana pred oko 5.000 ljudi.

Iako RIZIN želi da ova borba bude 51. profesionalna u Mejvedrovoj karijeri, zbog strogih pravila čini se da će i ona biti poput prethodne – egzibicionog karaktera.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar