Sport
28.06.2021. 16:48
R.E.

Obradović stigao kući

"Vraćam se u nešto što volim i što je čista emocija"

Željko Obradović
Izvor: EFE / Miguel Angel Polo

Vratio sam se ovde zbog najdubljih emocija koje imam prema Partizanu i zahvaljujem se predsedniku kluba na šansi da ponovo radim u ovom klubu, rekao je Željko Obradović na predstavljanju.

Obradović se na isto mesto gde je počeo trenersku karijeru vratio 30 godina kasnije.

"Veoma sam srećan i ponosan. Stalno sam bio u kontaktu sa Zoranom Savićem, pokušavao sam da pomognem Partizanu svih ovih godina. Sada svi želimo da vratimo Partizan tamo gde priprema. Istorija ovog kluba je neverovatna, ne postoji klub koji je dao toliko igrača i koji su osvojili toliko trofeja. Jedini u rangu Partizana je Real Madrid", rekao je Obradović.

Kako kaže svestan je svega što ga očekuje u Beogradu. 

"Ambicije su najviše moguće. Apsolutno sam svestan šta znači moj dolazak u Partizan i šta se očekuje. Hoćemo da budemo neko ko igra Evroligu, ali ne godinu dana, već da probamo da budemo neko ko je sastavni deo tog takmičenja. Mislim da je Partizanu tu mesto i da to zaslužuje. Ovih dana sam imao priliku da se čujem sa mnogo drugova i prijatelja, želim da se zahvalim svima koji su mi slali poruke podrške, koji veruju da je ovaj moj potez na neki način rizičan, ali ne vidim razlog i ne mislim da je bilo kakav rizik. Vraćam se u nešto što volim i što je čista emocija, jedva čekam da počnem radim, najsrećniji sam na parketu. Godinu i nešto dana sam pauzirao, želim da radim sa igračima, da napravimo tim da napravimo konkurentan tim u svim takmičenjima, pre svih Crvene zvezde koja zadnjih godina dominirala, Budućnost koja je imala izvanredan tim. Mornar, Olimpija, svi klubovi koji igraju ABA ligu imaju kvalitet, a da ne govorim o onim u Evrokupu. Ispred nas je veliki posao, kad imaš želju i entuzijazam verujem da mogu da uradimo dosta toga. Mogu da obećam samo rad, da ćemo probati da uradimo sve da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto, Zoran i ja ćemo biti ponosni ako znamo da smo mi i naši igrači uradili sve što je u našoj moći. To je jedini cilj, ostalo su razni faktori koji mogu da dovedu do jednog ili drugog“, rekao je Obradović.

Obradović je na predstavljaju jasno stavio do znanja šta su mu ciljevi.

"Imam prijatelje, mislim da je na svima nama koji smo treneri, sportski direktori, igrači, mi smo odgovorni za neke stvari. Obećavam da ću uraditi sve da se spuste tenzije i da ne spominjem u prošlosti između koga, to za nikog nije dobro, mi radimo na unapređenju odnosa. Da pravimo dobru atmosferu što mogu da prepoznaju svi drugi. Voleo bih da evropska liga prepozna da prostor sa bivše Jugoslavije, ima tu klubova koji su i te kako zadužili košarku u Evropi, da se dođe do toga da ima što više učesnika iz regiona u evropskim takmičenjima“, rekao je Obradović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve