Sport
23.11.2019. 17:12
R. E.

VRATIO SE POSLE 12 GODINA: Šakota novi trener Crvene zvezde

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Košarkaški klub Crvena zvezda imenovao je Dragan Šakotu za novog šefa stručnog štaba. Kako se i pretpostavljalo Andrija Gavrilović je bio samo privremeno rešenje, nakon što je crveno-bele napustio Milan Tomić.

Kako je Nebojša Čović istakao nije bilo lako pronaći novog trenera. Šakota preuzima klub u ni malo prijatnim okolnostima jer su crveno-beli u poslednjih 11 utakmica zabeležili čak šest poraza.

"Nije laka sezona, ali kukanja nema. Gospodin Šakota je izabran za prvog trenera. Ja mu na tome čestitam. Znam da nas čeka težak posao. Cilj je prvo mesto u ABA ligi. Što se tiče Evrolige, svaka pobeda je dobrodošla, ali...", naveo je Čović.

Kako je prvi čovek crveno belih istakao sa Šakotom je potpisan jednogodišnji ugovor sa opcijom produženja na još jednu sezonu.

"O stručnom štabu ćemo videti. Takav je kakav jeste, Andrija je bio jako korektan i hrabar. Prepustimo se vremenu, videćemo šta će se dešavati", naveo je Čović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Ovo nije prvi put da će se 67-godišnji stručnjak naći na klupi Crvene zvezde. On je već vodio tim sa Malog Kalemegdana od 2005. do 2007. godine, za koje vreme su crveno-beli uspeli da osvoje Kup radivoja Koraća. Upravo zbog ranije saradnje, Šakota ističe da neće biti problema u prilagođavanju.

Povezane vesti - "VELIKA ČAST" Kokoškov: Nisam sanjao da radim u NBA, nego da vodim Srbiju

"Mislim da smo u prošlosti dobro sarađivali, Zvezda je srpski predstavnik u Evroligi, institucija je u svim sportovima, i bilo je lako odlučiti se da prihvatim poziv. Od trenutka kada smo stupili u kontakt do sada nije bilo nikakvih nedoumica, razgovarali smo o problemima, broju utakmica, što je obilan posao. Ciljevi su veliki izazov, a to su trofeji i što bolji utisak u Evroligi. Imam iskustva od ranije, neće mi biti problem da se adaptiram, a takođe mogu da kažem da je organizacija kluba na nivou evropskih", istakao je Šakota na predstavljanju.

Iskusni stručnjak je, pored Crvene zvezde, u prošlosti kao trener vodio Zadar, Cibonu, PAOK, AEK i Olimpijakos. Poslednji angažman imao je prošle sezone kada je po treći put u karijeri vodio grčki AEK. Pored toga, bio je kratko selektor Srbije i Crne Gore, a prethodno je u tri navrata bio pomoćni trener reprezentacije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve