Sport
13.06.2019. 17:18
R.E./Index.hr

VREME JE ZA MBAPEA: Realu nedovoljno 300 miliona za pojačanja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Real Madrid planira da  nastavi sa trošenjem novca, uprkos činjenici da je na pojačanja potrošio više od 300 miliona evra.

Juče je klub objavio dolazak Mendija, levog beka, za kojeg su Lionu platili 50 miliona evra. To je već peto pojačanje, a leto još nije počelo. Pre Mendija, za Real su potpisali Rodrigo (54 miliona), Eder Militao (50 miliona), Luka Jović (65 miliona) i Eden Hazard (100 miliona), piše Index.hr.

Rekonstrukcija, nakon jedne od najlošijih sezona u poslednjih 15 godina kluba ne prestaje, a Real sada intenzivno radi na dovođenju francuske zvezde Mbapea.

Povezane vesti - Zvezda hoće kapitena Palerma, Italijani traže 7 miliona evra

Tako bar tvrdi novinar Mundo Deportiva Frencis Agilar. Mbape nije u najboljim odnosima s PSG-om i Nejmarom pa je moguće da je zbog toga odlučio otići u Madrid. Nakon prošle utakmice Francuske u kvalifikacijama novinari su ga upitali o toj mogućnosti, a Mbape nije ništa negirao, nego je samo napomenuo da trenutno nije vreme da priča o tome. Uz to, kada je primio nagradu za najboljeg igrača francuske lige, na ceremoniji je nagovestio da se njegovo vreme u PSG-u bliži kraju.

Real je hteo da ga dovede još kada je Mbape oduševljavao u dresu Monaka, ali tada je, kao tinejdžer, odlučio da ostane u Francuskoj. Kraljevski klub vidi ga kao novog Mesija i želi ga dovesti u sledeće dve sezone. Ako dođe do mogućnosti već ovoga leta, Real će iskoristiti tu opciju, tvrdi Agilar.

Budžet Reala 500 miliona evra?

Ugovor Mbpeu sa PSG-om traje do 2023. pa će Real morati da izdvoji barem 200 miliona evra. Fabio Kapelo, legendarni italijanski trener je još ranije rekao da je čuo kako Realov budžet ovog leta iznosi oko 500 miliona, a s obzirom na to da su do sada potrošili više od 300, u klubu se sigurno nadaju da će PSG smanjiti cenu za fantastičnog 20-godišnjaka.

Uz to, Real tek mora krenuti sa rasprodajom kako bi zadovoljio financijski fer-plej. Čak 16 igrača su kandidati za prodaju, a radi se o sljedećim igračima:

Isko, Bejl, Džejms Rodrigues, Kovačić, Kejlor Navas, Lukas Vaskuez, Kebaljos, Ljorente, Naćo, Valjeho, Mariano, Teo, Majoral, Raul De Tomas, Luka Zidane i Lukas Silva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve