Sport
02.03.2016. 11:40
ekspres

Vučić o "večitima": Država je više dala Partizanu nego Zvezdi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski premijer kaže da je besan na rukovodstvo KK Partizan zato što svojim navijačima neće da kaže istinu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
NEKA IM KAŽU KOLIKO SU DOBILI Premijer reagovao na skandiranje navijača Partizana

Država je poslednjih godina više pomogla košarkaškom klubu Partizan, nego Crvenoj zvezdi, rekao je predsednikVlade Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na RTS.
Iz crno-belog tabora je do prošlog leta upućeno mnogo kritika na račun odnosa države, o čemu je često i opširno govorio tadašnji trofejni trener Duško Vujošević.

U međuvremenu je KK Partizan dobio novu upravu i napravio otklon od takvih istupa u javnosti, ali je značajan deo publike ostao kivan na vlasti, pa je tako u ponedeljak, na utakmici protiv Cedevite, više puta bilo horskog uvredljivog skandiranja na račun premijera.

Evo kako je on reagovao 24 sata kasnije...

 

"Tri godine ćutim i ne odgovaram ljudima iz Partizana, na to što govore o meni. 'Ne da im država, ne da Vučić'. Ja sam zvezdaš, proveo sam pola života na 'Marakani', nikakva tajna ni za koga. Pošteni ljudi ne kriju za koga navijaju..."

"Ja sam besan na rukovodstvo Partizana u košarci, što neće da kaže svojim navijačima... Ja se sada direktno obraćam navijačima Partizana - više je pomogla država i Aleksandar Vučić košarkaškom klubu Partizan, nego košarkaškom klubu Crvena zvezda. Pitajte za to Danilovića i Berića. Neki bi trebalo da se stide. Ne Danilović, koji je pošteno govorio, ali uvek bi ga nekako ućutkali. Što ovi drugi ne izađu i ne kažu koliko je država pomogla i koliko je na različite načine Aleksandar Vučić pomogao? Zato što je lakše da se kaže da je Vučić kriv. Lakše je da se čuje 'Vučiću, pederu', nego 'uprava napolje' ili nešto drugo", poručio je Vučić, čiji brat Andrej je bio u rukovodstvu KK Crvena zvezda.

Premijer je uputio kritike i suprotnom taboru.

"Fudbalski klub Crvena zvezda dobija pet ili 10 puta više nego Partizan. A, znate šta prvo kažu kad izgube neku utakmicu od Partizana, u košarci ili u fudbalu? 'To je Vučić namestio zbog izbora'. Tom ludilu nema kraja. Ja sam se kao predsednik Vlade ponašao veoma fer, trudio sam se da svi budu zadovoljni. Oni koji mogu da budu nezadovoljni su navijači Vojvodine, OFK-a, Rada...".

Aleksandar Vučić je naglasio da je Vlada Srbije u pogledu odnosa prema reprezentativcima i osvajačima medalja na međunarodnim takmičenjima tačna "kao švajcarski sat", kada je u pitanju isplata dogovorenih nagrada i premija.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve