Sport
05.09.2021. 16:35
R.E.

Tokijo

Završene Paraolimpijske igre, Srbija osvojila šest medalja

Tokio, 5. 9. 2021.
Izvor: AP / Shuji Kajiyama

Paraolimpijske igre u Tokiju svečano su zatvorene na ceremoniji koja je održana na Nacionalnom olimpijskom stadionu u glavnom gradu Japana.

Na spektakularnom takmičenju, prvi put održanom bez publike iz pandemijskih razloga, učestvovalo je oko 4.400 sportista iz više od 160 zemalja, koji su se nadmetali u 22 sporta i 539 disciplina.

Na svečanom defileu srpsku zastavu nosio je parastrelac Laslo Šuranji, osvajač srebrne medalje, a na stadionu su bili i ostali srpski sportisti koji su do poslednjeg dana Igara ostali u Tokiju

Srbiju je u Tokiju predstavljalo 19 sportista, koji su se nadmetali u sedam sportova - stonom tenisu, atletici, plivanju, streljaštvu, pauerliftingu, biciklizmu i taekvondu.

Srpski tim osvojio je šest medalja - dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.

Dva zlata osvojio je Dragan Ristić u streljaštvu, srebro su osvojili atletičar Željko Dimitrijević i strelci Laslo Šuranji i Zdravko Savanović, a bronzu stonotensierke Borislava Perić Ranković i Nada Matić u ekipnoj konkurenciji.

Naredne Paraolimpijske igre održaće se u Parizu 2024. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Paraolimpijske igre u Tokiju: Bez komentara (FOTO)
Tokyo 2020 Paralympics

Ovi ljudi su čudo

29.08.2021. 07:05

Paraolimpijske igre u Tokiju: Bez komentara (FOTO)

Paraolompijske igre u Tokiju su u jeku. Srbiju predstavlja 19 sportista u sedam disciplina: streljaštvo, stoni tenis, tekvondo, biciklizam, plivanje, tegovi i atletika.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve