Sport
09.01.2023. 12:48
Beta / AFP

"Nespretna" izjava

Zbog čega se predsednik francuskog fudbalskog saveza izvinio Zidanu

Noel la grae 9.1.2023
Izvor: EPA / ETIENNE LAURENT

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel le Grae izvinio se Zinedinu Zidanu zbog svojih, kako je naveo, "nespretnih" izjava.

"Želeo bih da se izvinim zbog ovih izjava koje apsolutno ne odražavaju moje mišljenje niti moje poštovanje prema igraču kakav je bio i treneru kakav je postao", rekao je Le Grae za Frans pres.
 

Le Grae je izjavio da se ne bi javio na telefon da ga je pozvao Zinedin Zidan, dan nakon što je produžen ugovor sa dosadašnjim selektorom Francuske Didijeom Dešanom do 2026.

"Ne bih mu se javio na telefon da me zove. Šta da mu kažem? Dobar dan gospodine, ne brinite, tražite neki drugi klub. Upravo sam se dogovorio sa Didijeom", rekao je Le Grae za RMC Sport.

Mbape sustigao Zidana

Nije džabe najplaćeniji

mbape, 26. 11. 2022.

Nije džabe najplaćeniji

26.11.2022. 20:46

Mbape sustigao Zidana

On je dodao i da bi bio iznenađen da Zidan, koji je kao igrač sa Francuskom osvojio Svetsko prvenstvo 1998. godine, ode na klupu Brazila.

"On radi šta hoće i to me se ne tiče. Nisam ga nikad sreo i nikada nisam planirao da se odvojim od Dešana. Ništa i nikog nisam uzdrmao. Može da ide gde hoće, u neki klub, neki veliki klub. Ima ih toliko u Evropi. U neku selekciju, baš i ne verujem u to, ako me pitate", rekao je 81-godišnji predsednik FFF-a.

Ovaj intervju je izazvao reakcije među francuskim fudbalerima, ali i u vladi, pa je ministarska sporta Ameli Udea-Kastera osudila izjave predsednika FFF i zahtevala izvinjenje.

"Dao sam intervju RMC-u koji nije trebalo da dam jer su tražili kontroverzu suprotsavljajući Didijea Dešana Zinedinu Zidanu, koji su spomenici francuskog fudbala. Priznajem da sam dao nespretne izjave koje su dovele do nesporazuma", rekao je Noel le Grae.

"Zinedin Zidan zna koliko ga cenim, kao i svi Francuzi", zaključio je on u svojoj izjavi poslatoj AFP-u.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čeferin jedini kandidat za predsednika UEFA, definitivno
Aleksander Čeferin, 6. 1. 2023.

Fudbal

06.01.2023. 15:09

Čeferin jedini kandidat za predsednika UEFA, definitivno

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin biće jedini kandidat za tu funkciju na izbornom kongresu koji će biti odražan početkom aprila u Lisabonu, saopštila je Uefa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve