Sport
08.12.2023. 14:27
BEta/Ap

Odložene utakmice

Zbog NJIH, za vikend, nema fudbala u Grčkoj

huligani
Izvor: Shutterstock

Utakmice prve grčke fudbalske lige ovog vikenda odložene su zbog nereda huligana posle kojih je jadan policajac završio u komi i zbog fizičkih napada na sudije.

Organizatori lige su saopštili da će mečevi za vikend biti odloženi nakon najave Sudijske organizacije da sudije neće voditi mečeve za vikend. Odluka o odlaganju usledila je nekoliko sati pošto je policija privela više od 400 navijača nakon nereda na odbojkaškoj utakmici.

Grčki huligani često biraju utakmice manjih sportova za međusobne obračune, pošto je na njima manji broj policajaca.

 

"Počinioci ovih strašnih zločina nemaju veze sa sportom. Oni su obični kriminalci koji ponekad oduzimaju i ljudske živote", izjavio je potparol grčke vlade Pavlos Marinakis.
 

Najnoviji sukobi su se dogodili tokom odbojkaške utakmice Panatinaikosa i Olimpijakosa, čiji navijači su žestoki gradski rivali. Desetine navijača je tom prilikom napalo policiju, bacajući baklje, rakete, kamenje i molotovljeve koktele na policajce.

Jedan policajac je zavržio u komi nakon što mu je raketa pogodila levu butinu, uzrokujući ozbiljno oštećenje arterije i veliki gubitak krvi koji je izazvao zastoj srca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve