Sport
24.08.2019. 15:13
R.E./Index.hr/Foto:EPA

Zbog Mihajlovićeve bolesti Serija A promenila pravilo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Siniša Mihajlović (50) sredinom prošlog meseca objavio je da boluje od akutne leukemije, ali da usprkos tome ostaje trener Bolonje.

Proslavljen kao ključni i trofejni igrač Vojvodine, Crvene zvezde i Lacija, Mihajlović je 2006. počeo trenersku karijeru tokom koje je vodio Srbiju, kratko lisabonski Sporting, dok mu je Bolonja, u koju se vratio nakon deset godina i proletos je spasio od ispadanja, bila čak sedmi trenerski posao u Italiji, piše Index.hr.

Zato je objava te vesti izazvala veliku pažnju u toj zemlji, jer Mihajlović je legenda italijanskog fudbala. Tamošnja javnost sa zanimanjem prati informacije o Mihajlovićevom lečenju, pa tako i da je uspešno prošao prvu fazu hemoterapije.

Mihajlović se trudi da iz bolničke postelje voditi ekipu. Razmenjuje mailove sa stručnim štabom, igračima, sve treninge gleda u prenosu uživo i analizira podatke s treninga i utakmica koja mu šalje analitičar Dejvid Lamberti.

Povezane vesti - KLOP: Želimo da nas se boje. Moramo da budemo opasni i pohlepni

Zbog svega navedenog, od ove sezone će iz poštovanja prema Mihajloviću biti izmijenjeno pravilo koje je do sada važilo u Seriji A. Bologna sutra od 20.45 kod Verone igra u prvom kolu nove sezone italijanskog prvenstva, a dosadašnja pravila branila su telefonsku komunikaciju bilo kog člana stručnog štaba dok traje utakmica.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Ali, zato što je Mihajlović opravdano odsutan s klupe, ograničenja upotrebe telefona u Seriji A su ublažena, pa sada pravilo glasi:

"Telefonska komunikacija stručnog štaba s glavnim trenerom dozvoljena je ako trener nije odsutan zbog suspenzije, već zbog više sile."

Mihajlović je saradnicima instrukcije davao telefonom  tokom priprema, ali i na utakmici u Kupu.

Osim Mihajlovića, promenom pravila ekipa će telefonom moći voditi i Juventusov trener Sari, koji zbog teške upale pluća fizički propušta prva dva prvenstvena kola. Ali zato će danas od 18 sati usmeravati pomoćnike i ekipu na gostovanju Parmi, kojom počinje nova sezona Serije A.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve