Sport
21.07.2021. 15:09
Tanjug

Vlada zabrinutost

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju na kritičnu situaciju sa koronom u Tokiju

tokio
Izvor: KEYSTONE / LAURENT GILLIERON

Vlasti u Tokiju prijavile su 1.832 novih slučajeva virusa Covida-19, što predstavlja največi broj dnevnih slučajeva, još od sredine januara.

Kako se navodi, povećan broj novih slučajeva korona virusa podstiče i zabrinutost uoči početka Olimpijskih igara koje bi formalno trebalo da budu otvorene u petak.

Zdravstveni stručnjaci upozorili su na moguću "kritičnu" situaciju sa korona virusom u Tokiju, jer su procenili da bi slučajevi mogli još više da rastu početkom avgusta tokom Olimpijskih igara.

Oni su upozorili da bi broj dnevnih slučajeva mogao da dostigne i broj od 2.600 ukoliko virus nastavi da se širi trenutnim tempom, što će biti gori scenario, nego treći talas virusa koji je Tokio zahvatio zimus.

JAPAN, tokio, olimpijske igre, 8. 7. 2021.
Izvor: EPA / FRANCK ROBICHON

U Tokiju vlada četvrti talas pandemije korona virusa, usled ponovnog povećanja broja slučajeva, gde se poslednjih dana beleži više od 1.000 slučajeva.

Uz Olimpijske igre, zabrinutost u javnosti ostaje na visokom nivou jer bi igre mogle da postanu sveopšti događaj širenja vrlo zaraznog Delta soja virusa.

Olimpijske igre biće održane od 23. jula do 8. avgusta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Još nekoliko dana do Igara, a korona "divlja" Japanom
Japan koronavirus

Rekordni brojevi

17.07.2021. 13:38

Još nekoliko dana do Igara, a korona "divlja" Japanom

Tokijska gradska vlada registrovala je danas 1.410 novih slučajeva Covid-19, što je najveći jednodnevni skok novozaraženih u skoro šest meseci i najveći broj četvrti dan zaredom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve