Sport
20.06.2023. 22:53
Beta

Razočaran i zabrinut

Obradović: "Šta se s nama desilo, gde smo mi to otišli kao ljudi"

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa protiv Crvene zvezde odigrala jednu od najlošijih utakmica i zamolio pristalice crno-belih da u odlučujućem meču finala ABA lige fer i sportski navijaju.

"Bili smo strašno nervozni u prvom poluvremenu, odigrali smo jednu od najgorih utakmica. U drugom poluvremenu, zahvaljujući velikom broju izmena koje sam morao da pravim, uspeli smo da se vratimo i na kraju smo imali lepu priliku da stignemo", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju u hali "Aleksandar Nikolić" od Crvene zvezde rezultatom 68:56, čime su crveno-beli izjednačili na 2:2 u finalnoj seriji ABA lige.

Trener Partizana prokomentarisao je ubacivanje predmeta na teren i vređanje od strane navijača Zvezde.

"Na brzinu sam pogledao neke stvari, to je skandalozno šta se dešavalo... Mnogo sam srećan što ćemo igrati petu utakmicu u našoj Areni, pred našim navijačima. Pozivam ih da navijaju fer i sportski, da poštuju sve ljude iz Crvene zvezde koji budu došli, pod broj jedan stručni štab i igrače. Nadam se da ćemo posle pete utakmice imati priliku da razgovaramo o košarci a ne ovim stvarima koji su se ovde dešavale", rekao je Obradović.

Obradović je naveo da se nada da će petu utakmicu dobiti onaj tim koji bude bio bolji na terenu.

"Bez uticaja bilo kakvih faktora sa strane", dodao je on.

Trener Partizana se potom osvrnuo na atmosferu u prethodne dve utakmice u kojima je Crvena zvezda bila domaćin.

"Pitalli ste me u Areni da li sam čuo skandiranja, a sada ja vas da pitam, da li ste večeras čuli nešto...", počeo je Obradović.

On je potom naveo da je pre 15 dana odgledao utakmice Crvene zvezde i Partizana iz 1987. godine.

"Bio sam igrač tada. Tada su na obe utakmice bili i navijači Crvene zvezde i Partizana, pola pola. Tada se skandiralo - titula Beogradu. Šta se, ljudi, s nama desilo? Šta se desilo da 2023. imamo ovakvu situaciju? O čemu se se radi ovde, ima li nekih eksprata da nam to objasne, gde smo mi to otišli kao ljudi", rekao je Obradović.

Obradović je opisao i situaciju po dolasku njegove ekipe na današnju utakmicu.

"Dolazimo danas na utakmicu, dete ide zajedno sa roditeljima, pokazuje srednji prst i pljuje autobus, a majka se smeje...", rekao je Obradović.

On je naveo da su na prve dve utakmice u Beogradskoj areni na teren bačena "dva novčića i jedan upaljač" i da se nada da neće ni toga biti na petoj utakmici.

"Da li shvatate koliko ima kvaliteta u jednom i drugom timu? Da li će ovi igrači kad se završi sezona da stave prst na čelo i da se pitaju da li treba da ostanu u ovoj sredini, među nama ovakvim kakvi smo. To je pitanje svih pitanja. Ko seje mržnju? Ko je sve to počeo da seje mržnju ovde? To su pitanja svih pitanja", rekao je trener Partizana.

Odlučujuća peta utakmica na programu je u četvrtak u 20 časova, a domaćin je Partizan.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve