Sport
19.06.2023. 08:33
Beta

Aba liga

Željko Obradović o tome šta je prelomilo utakmicu

Željko Obradović
Izvor: EFE / JUANJO MARTIN

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je presudno u porazu od Crvene zvezde bilo to što je njegova ekipa imala mnogo izgubljenih lopti, ali i to što u pojedinim trenucima nije kontrolisala emocije.

"Želim da čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Odigrali su poslednju četvrtinu neuporedivo bolje od nas. Mislim da smo bili egal tri četvrtine, ali i u tim momentima glavni problem je bilo to što u pojedinim trenucima nismo kontrolisali emocije i što smo imali veliki broj izgubljenih lopti", rekao je Obradović na konferenciji na novinare.

"Kad se to prevede, vidi se da je Crvena zvezda imala mnogo više poseda i zahvaljujući tome su pobedili. Sada je 2:1 u seriji, imamo utakmicu u utorak, pa možda još jednu kod nas. To sam rekao i igračima - sve je u redu, idemo dalje", dodao je Obradović.
 

Košarkaši Partizana izgubili su u gostima od ekipe Crvene zvezde sa 78:91, pa sada u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige vode sa 2:1.

Početak utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić" je kasnio pošto su igrači Partizana napustili zagrevanje jer su navijači crveno-belih gađali raznim predmetima sa tribina. Nešto slično se dogodilo i tokom utakmice kada je tim Partizana krenuo da napusti teren, ali ih je Obradović zaustavio.

"Nije bilo razloga za tako nešto... Mnogo je lošije je bilo ono što se desilo pre početka utakmice gde igračima nije bilo dozvoljeno da se zagreju. To su neki scenariji koji su ovde bili i ranije. Bio je direktor ABA lige, mislim da su sve videli", rekao je Obradović.
 

Obradović je ponovio da je četvrta utakmica bila odlučujuća, ali je i dodao da su njegovi najvažniji igrači imali po četiri lične greške.

"Smailagić, Egzum, Ledej i Lesor... Ali, imali smo bespotrebno izgubljenih lopti i u periodu kad smo igrali najbolje", zaključio je Obradović.

Četvrta utakmica finalne serije na programu je u utorak od 19.00.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nebojša Čović: "Nikad se nismo 'palili' na final 8"
Crvena zvezda

Crvena zvezda

18.03.2023. 10:36

Nebojša Čović: "Nikad se nismo 'palili' na final 8"

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je u "Jutarnjem programu" dotakao poraza protiv Barselone u Evroligi i dosadašnjeg toka sezone.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve