Sport
21.03.2023. 19:15
Beta-AFP

Rekord star 8 godina

Da li će Ibrahimović ući u istoriju Evropskog prvenstva?

1
Izvor: Beta / AP / Luca Bruno

Napadač švedske fudbalske reprezentacije Zlatan Ibrahimović izjavio je u utorak da se i dalje nada da će sledeće godine igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Ibrahimović će sledeće godine napuniti 42 godine, i eventualnim učešćem na EP bi postao najstariji igrač u istoriji turnira.

"Ako se budem osećao dobro i dobijem poziv od selektora pomoći ću njemu, timu i zemlji i daću sve od sebe", izjavio je Ibrahimović na konferenciji za novinare.

Ibrahimović će postati najstariji igrač koji je odigrao kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo, a oboriće rekord Italijana Dina Zofa, ako izađe na teren u naredna dva meča svoje selekcije, u petak protiv Belgije ili u ponedeljak protiv Azerbejdžana.

On je prošlog vikenda postigao gol za Milan u italijanskom prvenstvu, i postao najstariji strelac u istoriji Serije A.

"Nisam ovde iz dobrotvornih svrha. Ovde sam da igram svoju igru i donesem svojim nastupima rezultate. I nadam se da ću i dalje moći to da radim", rekao je on.

Trenutno, najstariji učesnik Evropskog prvenstva je mađarski golman Gabro Kiralji koji je sa 40 godina nastupio na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kad Zlatan Ibrahimović postane ratnik u "Srednjem kraljevstvu"...
Zlatan Ibrahimović 1.2.2023.

Posebna uloga

01.02.2023. 02:10

Kad Zlatan Ibrahimović postane ratnik u "Srednjem kraljevstvu"...

Svi fanovi najčuvenijih Gala na svetu, kao i oni koji će to tek postati, imaće priliku da uživaju u vikendu posvećenom Asteriksu i Obeliksu. U subotu i nedelju 4. i 5. februara u CineStar bioskopima u Beogradu, Zrenjaninu, Pančevu i Novom Sadu, biće održane projekcije novog filma "Asteriks i Obeliks: Srednje kraljevstvo”, u kojem jednu od uloga tumači čuveni fudbaler Zlatan Ibrahimović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve