Sport
21.09.2018. 16:16
R.E./Novosti

ZORAN RADOJČIĆ: Beogradski polumarton nova je prilika za promociju grada i države

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Radujem se povodu i značajnom događaju. Beograd je grad dobročinstva i maraton i polumaraton su postali brend u svetu - rekao je gradonačelnik

Beogradski polumarton nova je prilika za promociju Grada i države, ali i da se skrene pažnja koliko su zdrav život i trčanje bitni, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Beogradski polumarton, drugi po redu, kao i prošle godine čine dve trke - od 10 i 21 kilometar, pod parolom "Trka dobrote" i organizatori očekuju blizu 4.000 učesnika.

- Radujem se sjajnom povodu, značajnom događaju. Beograd je grad dobročinstva, ovo je novi način da ga promovišemo. Beogradski maraton i polumaraton postali su brend u svetu, uz poruku da je važan zdrav život i svakodnevna fizička aktivnost - rekao je Radojičić na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

Kao lekar, dao je savet da je neophodna aktivnost od pola sata dnevno, a želja je i da se istraživačkoj stanici "Petnica" pomogne u radu.

- Pozivam sve Beograđane i istitucije da učestvuju, ali i donacijom daju doprinos akciji.

Direktor Beogradsko maratona Dejan Nikolić zahvalio se Gradu na podršci da se organizuju trke.

- Rekorder na 400 metara sa preponama Kevin Jang je bio na maratonu i rekao je takve pozitivne vibracije i atmosferu nije video. Pripreme su pri kraju i sve će biti spremno - poručio je Nikolić i otkrio da je trenutno prijavljeno 2.900 trkača.

Član Upravnog odbora Srpskog filantropskog foruma Veran Matić naglasio je značaj Beogradskog polumaratona.

- Prošle godine sam trčao polumaraton, bilo mi je zadovoljstvo, to je vrhunski doživljaj i suočavanje sa sopstvenim mogućnostima. Više smo rođeni za trčanje, nego za hodanje - dodao je Matić, uz napomenu da je Vlada Srbije prepoznala koliko je važna filantropija za velike projekte.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve