Sport
15.03.2024. 12:42
R. E.

Održan žreb

"Sudar titana" već u četvrtfinalu Lige šampiona

liga šampiona
Izvor: Shutterstock

U sedištu UEFA određeni su parovi četvrtfinala Lige šampiona.

Voljom žreba je određeno da će ljubitelji fudbala gledati pravu poslasticu, jer će u derbi meču "koplja" ukrstiti najtrofejniji evropski klub, Real Madrid, i branilac titule prvaka Evrope, Mančester siti.

U ostalim parovima četvrtfinala igraće Arsenal (Engleska) - Bajern (Nemačka), Atletiko (Španija) - Borusija Dortmund (Nemačka) i Pari Sen Žermen (Francuska) - Barselona (Španija).

Bolji iz duela Atletiko Madrida i Borusije Dortmund u polufinalu će se ukrstiti sa pobednikom dvomeča Pari Sen Žermena i Barselone, a drugi polufinalni meč igraće pobednici utakmica Real Madrid - Mančester siti i Arsenal - Bajern Minhen.

Četvrtfinalni mečevi na programu su 9. i 10, odnosno 16. i 17. aprila, dok su polufinala zakazana za 30. april i 1. maj, odnosno 7. i 8. maj.

Finale je 1. juna na londonskom Vembliju.

Ova sezona Lige šampiona je poslednja koja se igra po sistemu koji je ustanovljen pre više od 20 godina. Od sledeće sezone u grupnoj fazi će igrati 36 umesto 32 kluba , a nokaut faza počinje plej-ofom za plasman u osminu finala u kom će igrati klubovi plasirani od 9. do 24. mesta u grupnoj fazi, dok će osam prvoplasiranih direktno ići u osminu finala.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve