Sport
15.07.2023. 22:21
Beta

Fudbal

Zvanično: Mesi igrač Intera iz Majamija

1
Izvor: Beta / AP / Lynne Sladky

Argentinski fudbaler Lionel Mesi sada je zvanično postao igrač Intera iz Majamija.

 

Pet nedelja pošto je objavio da će preći u Inter, Mesijev ugovor ove subote je postao važeći.

Klub iz Majamija prethodno je objavio da će ugovor biti na dve i po godine i da će Mesi godišnje dobijati između 50 i 60 miliona dolara.

Inter će u nedelju uveče predstaviti Mesija na stadionu u Fort Loderdejlu, a konferencija za novinare planirana je za ponedeljak.

Mesi će prvi put trenirati sa novim saigračima u utorak, a mogao bi da debituje na domaćem terenu u petak u utakmici protiv Kruz Azula.

Inter je na Twitter nalogu objavio poruku: "Dobrodošao 10".

"Presrećni smo što je najbolji fudbaler sveta izabrao Inter Majami i Mejdžor ligu, a njegova odluka je svedočanstvo zamajca i energije naše lige i našeg sporta u Severnoj Americi. Ne sumnjamo da će Lionel pokazati svetu da Mejdžor liga može biti liga izbora za najbolje igrače u svetu fudbala", rekao je komesar Mejdžor lige (MLS) Don Garber.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena potpisao je ugovor sa klubom koji je poslednji na tabeli Istočne konferencije MLS lige.

Inter igra tek četvrtu sezonu na stadionu kapaciteta 22.000 sedišta koji privremeno koristi. 

"Veoma sam uzbuđen što ću sa Interom u SAD početi naredni korak u mojoj karijeri. Ovo je fantastična prilika i zajedno ćemo nastaviti da gradimo neverovatni projekat. Ideja je da radimo zajedno da ostvarimo ciljeve koje smo postavili i jedva čekam da počnem da pomažem ovde, u mom novom domu", naveo je Mesi u saopštenju kluba.

Mesi je poslednje dve godine igrao za Pari Sen Žermen, u koji je došao iz Barselone. Spekulisalo se da će preći u saudijski Al Hilal ili da će se vratiti u katalonski klub, ali je na kraju potpisao za Inter.

"Posle osvajanja Svetskog prvenstva i nemogućnosti da se vratim u Barselonu, bio je moj red da odem u američku ligu da proživim fudbal na drugi način", rekao je Mesi u junu kada je objavio odluku da dolazi u Majami.

Prošlog decembra predvodio je Argentinu do titule svetskog šampiona, postigao je više od 800 golova za klubove i za reprezentaciju, osvojio je četiri Lige šampiona čiji je drugi najbolji strelac sa 129 golova, iza Kristijana Ronalda koji je postigao 140.

Ideju o dolasku u Majami pre dve godine predstavio je suvlasnik Intera, bivši engleski reprezentativac Dejvid Bekam.

"Pre 10 godina, kada sam počeo izgradnju novog kluba u Majamiju, rekao sam da sam sanjao o dovođenju najboljih svetskih igrača u ovaj neverovatni grad. Igrači su delili ambiciju koju sam imao kada sam dolazio u Los Anđeles Galaksi da igram i pomognem razvoj fudbala u SAD i izgradim nasleđe za sledeću generaciju ovog sporta koji toliko volimo. Danas se taj san ostvario", rekao je Bekam.

Mesijevim dolaskom očekuje se veća popularnost Intera, koji se nije borio za titulu pošto je do sada pobedio u 34 odsto utakmica u MLS ligi.

"Lionel Mesi je neuporedivi talenat. Ono što on donosi na terenu i van njega podići će sve oko njega i uzbuđeni smo što ga imamo u Interu", rekao je sportski direktor kluba Kris Henderson.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mesi u Tirani (FOTO)
1

Albanija

09.06.2023. 08:15

Mesi u Tirani (FOTO)

Jedna strana doma za studente medicine u centru Tirane prekrivena je muralom na kojem je argentinski fudbaler Lionel Mesi, preneo je danas Asošiejtid pres.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve