Sport
31.01.2023. 16:20
Beta

ATP

Zverev oslobođen optužbi za zlostavljanje

Zverev
Izvor: AAP / LUKAS COCH

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je da neće preduzeti sankcije protiv nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva, koga je bivša devojka optužila za nasilje, smatrajući da nema dovoljno dokaza.

ATP je u oktobru 2021. godine pokrenula istragu o navodima o fizičkom i psihičkom nasilju koje je iznela ruskinja Olga Šaripova, bivša devojka Zvereva.

Igrač je žestoko negirao da je bio nasilan prema Šaripovoj, koja nije zvanično podnela žalbu protiv Nemca, a ATP je naglasio da je Zverev sve vreme saradjivao sa istragom.

Šaripova, Zverev i još 24 osobe saslušane su tokom istrage koja je trajala 15 meseci.

Tokom istrage pregledane su tekstualne SMS poruke, audio fajlovi i fotografije, a sve to dao je na uvid Zverev potpuno dobrovoljno.

"Na osnovu odsustva pouzdanih dokaza ili svedočenja, kao i kontradiktornih izjava Šaripove, Zvereva i drugih intervjuisanih, istražitelji nisu mogli da utvrde da su optužbe za nasilje osnovane", stoji u saopštenju ATP-a.
 

"Iz ovih razloga, ATP neće pokrenuti disviplinski postupak protiv Zvereva. Ozbiljnost i složenost optužbi zahtevali su pedantan istražni proces i značajna sredstva. Takođe je zahtevalo da se obratimo specijalizovanim istražiteljima, po prvi put u istoriji ATP-a", izjavio je direktor asocijacije Masimo Kalveli.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zverev dobio uslovnu kaznu
Zverev

Očekivano...

08.03.2022. 09:51

Zverev dobio uslovnu kaznu

Nemački teniser Aleksandar Zverev kažnjen je sa osam nedelja suspenzije uslovno zbog izbacivanja sa turnira u Akapulku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve