Srbija
30.07.2018. 16:43
R.E./Beta

AUSTRIJSKA KOMPANIJA ZAPOŠLJAVA 1100 RADNIKA U NIŠU: Od septembra svetiljke će praviti 350 Nišlija

zumbotel.png

Austrijska kompanija Cumtobel (Zumtobel Grupa) saopštila je danas da je počela serijsku proizvodnju komponenti za osvetljenje u fabrici u Nišu, koja će zvanično biti otvorena krajem septembra.

U niškoj fabrici Cumtobela, čija je izgradnja počela jula prošle godine, proizvodnja svetiljki će početi krajem avgusta.

"Nova fabrika Cumtobel grupe u Nišu igra ključnu ulogu u usmeravanju kompanije prema budućnosti i uspešnosti. Naš novi proizvodni pogon je važan dodatak sadašnjoj proizvodnoj mreži Grupe sa kojim smo dobili priliku da snabdevamo naše glavno evropsko tržište i time na idealan način isporučimo potrebne usluge našim kupcima", rekao je izvršni direktor Cumtobel grupe Alfred Felder.

Kako je saopšteno, Felder je s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o napretku investicije te austrijske kompanije u Srbiji, što je "još jedan jasan dokaz uspešne saradnje Cumtobela s državnom i lokalnom administracijom u Srbiji".

Fabrika Cumtobela u Nišu će do kraja septembra imati oko 350 radnika, a plan je da u narednih nekoliko godina u njoj radi 1.100 ljudi. Vrednost te investicije je oko 30,6 miliona evra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
09.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve