Srbija
04.06.2018. 11:18
R.E/Telegraf

ČUME PRETI IZ ZATVORA: Znam ko mi je napakovao robiju, reći ću vam njihova imena

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

- Znam ko mi je montirao proces i kako, a uskoro ću otkriti i njihova imena, celu strukturu - poručuje iz zatvora Surčinac Ljubiša Buha Čume (54) preko svog advokata Stefana Jokića.

Prvi srpski svedok saradnik preti i da će otkriti celu strukturu ljudi koja mu radi o glavi.

- Nisam pročitao nikakvo krivično delo i dokazaću da mi je sve napakovano - napominje Čume, koji je u zatvoru od 11. novembra 2015. jer je 3. oktobra 2014, kako je sud utvrdio, pretio dvojici pripadnika obezbeđenja bivše supruge, a potom ih je napao na Mitrovdan, 8. novembra 2014.

Njegov advokat Stefan Jokić kaže za "Alo" da njegov klijent u zatvoru poštuje kućni red i da ne izaziva konflikte. On navodi i da Čume nije nedavno napao cimera nakon partije šaha.

- Tokom partije šaha mog branjenika je napao cimer, pa je morao da se brani - ističe Jokić.

Čume je veliki zaljubljenik i pravi majstor u šahu, pa od šale pobeđuje druge zatvorenike.

- Izaći će na slobodu za godinu dana ako mu se ne uvaže žalbe išim instancama - navodi izvor "Aloa!".

Buha se više od tri i po godine nalazi u zatvoru, a za poslednju kaznu je tražio uslovni otpust, ali je odbijen. Sudu se žalio i što 17 jula prošle godine nije bio uključen razglas tokom suđenja, ali je od nadležnih dobio odgovor da nisu bili obavešteni o održavanju glavnog pretresa.

Iz razloga bezbednosti, kako se navodi u odluci suda, njemu se sudi u sudnici Centralnog zatvora u Beogradu, gde i služi kaznu.

Čume je od 16. novembra 2014. do 3. aprila 2015. bio u kućnom pritvoru, a potom je prebačen u zatvor u Padinskoj skeli, gde je odslužio ostatak kazne.

Planirao je da napravi predah između dve robije, ali mu to neće poći za rukom, pošto Ustavni sud nije još rešio žalbu koju je uložio u presudu.

On je na poslednju kaznu osuđen zbog vređanja tužioca Borisa Pavlovića, koja je nazvao "kriminalcem koji mu radi o glavi u sprezi sa njegovom bivšom suprugom Ivanom Tulović".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve