DETALJI DRAME U LESKOVCU: Beba dopuzala do terase, provukla se ispod ograde i pala na pločnik sa drugog sprata

DETALJI DRAME U LESKOVCU: Beba dopuzala do terase, provukla se ispod ograde i pala na pločnik sa drugog sprata

Foto: Marko Đoković


Beba od svega godinu dana, koja je u ponedeljak pala sa terase drugog sprata zgrade u centru Leskovca, uspešno se oporavlja u niškom Kliničkom centru, a prognoze lekara su ohrabrujuće. Ona je zadobila frakturu baze lobanje, ali je u stabilnom stanju. Prema nezvaničnim informacijama, beba se, najverovatnije puzeći, provukla ispod staklene ograde i tako pala na pločnik ispred zgrade.

https://www.ekspres.net/brejking/hronika/tragedija-u-leskovcu-beba-pala-sa-sprata-na-trotoar-u-kriticnom-stanju

Kako kažu u bolnici, beba komunicira sa okolinom i reaguje na nadražaje. Lekari očekuju da sve bude okončano potpunim oporavkom deteta.

Devojčica, kojoj su nedavno proslavili prvi rođendan, mnogo je sitnije građe u odnosu na decu njenog uzrasta. Još ne hoda već samo puzi. Tako je, najverovatnije, izašla kroz otvorena balkonska vrata, dok je majka širila veš. Provukla se ispod staklene ograde terase i pala na pločnik koji vodi do podzemne garaže namenjene stanarima.

– Tako jeziv vrisak nikada u životu nisam čuo. Pomislio sam da se nešto dogodilo nekoj devojčici u dvorištu obližnje osnovne škole i krenuo na ulicu, ali sam kasnije shvatio da je to bio vrisak očajne majke za sopstvenim detetom – priča stariji muškarac u susedstvu dok mu se oči pune suzama. – Video sam kada je bosa, plačući, istrčala na ulicu, a za njom i komšiju koji je nosio devojčicu. Glavica joj je bila naslonjena na njegovo rame, ali nije bilo krvi. Mislim da nije plakala. Vikao je i mahao rukama tražeći auto, jer je njegov najverovatnije bio u garaži. Zaustavili su neko vozilo koje se tu okretalo i otišli u bolnicu.

Ni na mestu nesreće nije bilo tragova krvi. O uznemirenosti roditelja svedoči i osoblje leskovačke Opšte bolnice koje je uplakanu bebu pripremilo za transport u niški Klinički centar.

 U njenoj pratnji, prema rečima direktora dr Nebojše Dimitrijevića, bila je kompletna ekipa, uključujući anesteziologa i neonatologa. Komšije pričaju da se otac potom vratio kući, a onda autom otišao u Niš.
– Još mi je teško kad se setim tih scena. Rakiju pijem veoma retko, ali sam tada popio dve čašice da se smirim, jer nisam ništa drugo imao pri ruci. Verujte, ništa potresnije mi se nije dogodilo u životu. Očaj i bespomoćnost roditelja tako malog deteta je teško opisati. Drago mi je da se sve dobro završilo – priča sagovornik “Novosti” iz komšiluka dok uporno pokušava da zadrži suze, ali mu to ne uspeva.

TURČIN, A LESKOVČANIN

Povređeno dete je ćerka Jasina Deniza, direktora turske fabrike konfekcije koja godinama posluje u Leskovcu

Deniz se u grad na Veternici doselio kada je ova firma pravila prve korake u Srbiji i praktično postao Leskovčanin.

Pre godinu dana je kupio stan u centru grada gde živi sa suprugom, ćerkicom i trogodišnjim sinom koji je u vreme nesreće bio u vrtiću. O Denizovima susedi imaju samo reči hvale. Opisuju ih kao vrlo kulturnu, stabilnu i ljubaznu porodicu i komšije kakve se samo poželeti mogu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar