(FOTO) HODAM SAD KAO ZOMBI


Plato ispred Kombak dvorane, petak, 13. oktobar, već kreću prvi večernji sati. Najednom izlazi horda zombija i osvaja beogradske ulice. Zombiji reže i mumlaju, sporo se krećući, kao u starim filmovima strave i užasa. Prolaznici zastaju, ne veruju očima, neki prilaze zombijima kako bi ih oduševljeno slikali (na svoju odgovornost), a neki su se bogami, i preplali. Jedan dečak se rasplakao, dok je gledao kako njegov otac hrabar i sav radostan pokušava da fotografiše ova strašna čudovišta. Čak je i policija prisustvovala događaju, pokušavajući da zombi apokalipsu sastavi sa poštovanjem saobraćajnih propisa.  Ipak, na sreću, slobodno se može reći da su beogradski zombiji vrlo pristojan svet, te nisu pojeli ni jednog od prolaznika, već su se sa njima i rado slikali.

zombi 2

Naravno, kada bi ovi zombiji bili prava čudovišta iz noćnih mora, stvari bi najverovatnije išle drugim tokom, ali budući da je u okviru pete beogradske Zombi šetnje, preko stotinu ljudi napravilo neverovatno dobre maske i šminku, i odlučilo da se okuša u zombi hodu od Kombak dvorane, preko Pionirskog parka, do mračnih Terazijskih podzemnih prolaza, čitav poduhvat je naišao na veoma dobar prijem.

zombi 1

Neverovatne maske zombi-opatice, zombiranog Dedpula, zombi-deteta za kojim se vuku prosuta creva, zapanjile su svojom inovativnošću i kreativnošću, i slobodno se može reći da ni kostimografi iz čuvene serije „Okružen mrtvima“, ne bi mogli bolje napraviti!

zombi 10

„Generalno sam zadovoljna organizacijom, a četiri drugarice i ja smo se već bavile šminkanjem u organizaciji Crveni krst, gde su nas organizatori Zombi šetnje i zapazili, i gde im se svidelo to što radimo. Naravno, morale smo da prođemo ozbiljnu obuku za zombi-šminkere, i evo vidite rezultat“, kaže Višnja Jovanović, jedna od genijalnih šminkera na ovom događaju.

zombi 8

Pevale su se zombi pesme, mada su više nalikovale na neartikulisano mumlanje čudovišta iz kinematografije devedesetih, vodič šetnje je svoje zombi-sledbenike neprestano vrlo ljubazno podsećao da se ne grizu prolaznici, a jedna od zombina, to jest zombi-dama, koja je nosila u ruci knjigu, poručivala je ljudima: „Čitati i samo čitati!“

zombi 9

Na kraju šetnje svi su se vratili u Kombak dvoranu gde su dodeljene nagrade za najzombiskije zombije, i to u kategoriji „mister-zombi“, „mis-zombi“ i „mala gospođica zombić“, koje su poneli Vladimir Ljubić, Sanja Živković i Elena Čolaković. Naravno, i njihove šminkere, Milicu Obradović, Andrijanu Stajić, Mirka Milinkovića, kao i Ivu Gavrilović je čekalo dužno priznanje.

zombi 3

„Ovo je moje drugo učešće u Zombi šetnji, i uopšte nisam očekivala da dobijem nagradu. Baš je fenomenalan osećaj, i zaista bih volela da se događaji poput ovog češće organizuju“, naglašava Sanja Živković, prva zombi dama.

zombi 7

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar