HIGIJENA ZA ČISTU PETICU: Srednja zanatska škola u Rakovici dobila nove toalete

HIGIJENA ZA ČISTU PETICU: Srednja zanatska škola u Rakovici dobila nove toalete


Srednja zanatska škola u Rakovici dobila je nove toalete zahvaljujući kompaniji Unilever i njihovoj društveno odgovornoj akciji „Domestos – čista petica za higijenu“.

Rekonstrukcija toaleta počela je 2015. godine kada su obnovljena dva, od ukupno četiri, koja su završena ovog leta.

Foto 2, toalet

Kompanija Unilever je na ovaj način doprinela boljim uslovima za obrazovanje i svakodnevni boravak đaka u Srednjoj zanatskoj školi u Rakovici, koju pohađa 240 učenika koji imaju smetnje u razvoju.

Foto 3, Dobrivoje Milovanović i Milovan Marković

„Veliko mi je zadovoljstvo što je Domestos kampanja – Čista petica za higijenu – doprinela poboljšanju ukupnih higijenskih uslova u Srednjoj zanatskoj školi u Rakovici. Međutim, ovo nije kraj. Unilever, jedna od najvećih svetskih kompanija u segmentu robe široke potrošnje, nastavlja da vodi računa o lokalnoj zajednici i o onima kojima je pomoć najpotrebnija. S obzirom na to da u svetu svaka dva minuta jedno dete premine od bolesti i infekcija izazvanih lošim sanitarnim uslovima, naš globalni cilj je da pomognemo 25 miliona ljudi do 2020. godine da dobiju poboljšan pristup toaletima. S tim u vezi, u narednom periodu ćemo donirati Domestos univerzalno sredstvo za čišćenje svakoj osnovnoj školi u Srbiji. Želimo Domestos kampanju da sprovodimo i unapređujemo i u narednim godinama kako bismo na adekvatan način doprineli razvoju zajednice u kojoj poslujemo“, rekao je Dobrivoje Milovanović direktor Unilever Beograd, kompanije koja kroz poslovne aktivnosti konstantno doprinosi razvoju zajednice u kojoj posluje.

Kampanja „Domestos – čista petica za higijenu“ promoviše važnost održavanja higijene među mladima i pomaže školama u Srbiji da čistoća uvek bude na najvišem nivou.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar