IKEA POTVRDILA: Nova robna kuća u Beogradu i posao za 400 ljudi

IKEA POTVRDILA: Nova robna kuća u Beogradu i posao za 400 ljudi


Kompanija Ikea planira da do proleća 2020. izgradi novu robnu kuću u Beogradu, što je investicija vredna 50 miliona evra, a posao će dobiti 400 ljudi.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa Stefanom Vanoverbekeom, direktorom kompanije Ikea za Jugoistočnu Evropu, o nastavku uspešne saradnje i novoj investiciji koju Ikea planira da realizuje u Srbiji, vrednoj 50 miliona evra.

“Zadovoljstvo mi je što nastavljamo dobru saradnju i što će Ikea graditi novu robnu kuću u Beogradu. Taj projekat ne samo da će doneti našoj zemlji nove prihode i investiciju vrednu 50 miliona evra, već će doprineti zapošljavanju novih 400 ljudi”, rekla je Mihajlovićeva.

Vanoverbeke je, kako je saopšteno, zahvalio Mihajlovićevoj, rekavši da je dobra, otvorena saradnja rezultirala nastavkom investiranja u Srbiji, čime će ukupna vrednost investicija ove kompanije u Srbiji iznositi 120 miliona evra.

“Plan nam je da na proleće naredne godine započnemo izgradnju novog ritejl parka i da bude otvoren na proleće 2020. godine. Predlažem da sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpišemo Memorandum o razumevanju, kako bismo projekat realizovali efikasno, kao i sve do sada”, rekao je on.

Na sastanku je bilo reči i o nastavku saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti.

Vanoverbeke je istakao da Ikea poštuje princip jednakih zarada muškaraca i žena, te da pruža podršku zaposlenima u usklađivanju roditeljskih obaveza sa poslovnim ciljevima.

“Ikea je odličan primer poštovanja principa rodne ravnopravnosti i unapređenja položaja žena. Zajedničkim aktivnostima možemo doprineti da se žene ekonomski osnaže i budu ravnopravne u ostvarivanju svojih prava”, rekla je Mihajlovićeva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar