Istina pod kapom Stefana Cvetkovića?

Istina pod kapom Stefana Cvetkovića?


Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve, koji je tvrdio da je otet zbog istraživanja ubistva Olivera Ivanovića, danas je izjavio kako njegovo navodno “padanje” na poligrafu, nije adekvatan dokaz za njegovu saradnju sa stranim službama, pošto ga u tom slučaju ni ludak ne bi pustio na slobodu, a kamoli ozbiljna institucija poput države.

“Ako sam pao na poligrafu, i ako radim za stranu službu, gde su ti računi, gde je novac, koji sam dobio zauzvrat?”, pitao je Cvetković, dodavši sarkastično da njegovo ime možda čak nije ni Stefan Cvetković, već neko zlokobnije, ime tajnog agenta poput Bonda, i da će istina vremenom isplivati na površinu, ma kako mediji pokušavali da prikažu razne informacije.

“Ja nisam ni znao da postoje vesti kako sam potrošio novce na kurve i drogu, kako sam plaćen od Albanaca da snimam film o Oliveru Ivanoviću. To su sad sve nove situacije, i ja sam morao da se oglasim i odgovorim na njih”, dodaje Cvetković.

Za svoj štit protiv medijskih napada i pitanja o nelogičnosti njegovog iskaza, Cvetković uzima činjenicu da ni on, niti njegovi prijatelji nisu oklevali da prihvate test poligrafom, i postavlja pitanje zašto mu se na telefon ne javlja ni tužilac koji vodi slučaj Cvetkovićeve krivične prijave.

“Čudno je da tužilac nije tu baš kad ga zovem i kad zna da dajem izjavu za medije. Ko zna, možda su i njega oteli?”, kaže Cvetković.
Iako je Cvetković odbacuje ideju da je policija sarađivala sa njegovim otmičarima, i zahvalan je na tome što su policijske snage organizovale njegovu zaštitu u naredna 24 časa, i što je imao dobru saradnju sa njima, on ističe da se plaši da su se i među njihove redove uvukle “bitange”, kojih ima u svim redovima, što narušava poverenje u državne organe.

“Nadam se da je ovo kraj, iako ima signala koji nisu dobri. Zabrinut sam i za svoje obezbeđenje. Slušajte, mi smo svi novinari, i ja znam gde živim. Oprez me je doveo do toga da nisam u pritvoru”, ističe Cvetković.

Cvetković je izazvao senzaciju kada je izjavio kako će tražiti međunarodnu istragu povodom otmice, da bi zatim odmah pokazao svoju odeću i obuću, šorc, majicu, sandale i čuvenu kapu, na kojoj se po njemu nalazi ostatak DNK otmičara, ističući kako je nelogično i pomisliti da se on spremio na “život u ilegali” tako obučen.

Zanimljivo je da je Cvetković ove dokaze najpre sakrio kada je zvao policiju, iz straha da ih se neka od pomenutih “bitangi” rešiti, i zbog toga on će ih ubrzo predati dvema ambasadama u koje ima poverenja, jedna je sigurno ambasada Rusije, a druga bi mogla biti Nemačka.

“Kada ja tražim međunarodnu istragu, ja ne tvrdim da je neko protiv mene, ali je dovoljna i najmanja sumnja u to, pa ćemo videti da popunimo rupe koje su se pojavile u ovim događajima”, ističe Cvetković, dodavši da nije sačuvao pomenutu kapu, bio bi u velikom problemu.

Cvetković je ukazao i na to da je sramota za sve oni koji bi ovakve događaje pokušali da iskoriste da izmire politički račun, pošto je prvi cilj osvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića, to čuveno “streljanje”, o kojem se ne sme i ne treba ćutati.
“Oliveru Ivanoviću nisam oči video, znao sam ga samo iz medija, ali želim da rasvetlim njegovo ubistvo, jer je bio čovek”, rekao je Cvetković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar