KAMENOVANJE AUTOBUSA SA SRPSKIM VERNICIMA: Osmoro uhapšeno zbog napada u Istoku

KAMENOVANJE AUTOBUSA SA SRPSKIM VERNICIMA: Osmoro uhapšeno zbog napada u Istoku


Policija Kosova je uhapsila osam osoba zbog napada u nedelju na dva autobusa sa srpskim vernicima u Istoku, preneo je danas portal KoSSev.Po podacima policije, grupa od 50 do 60 meštana sela Studenica u znak protesta okupila se da bi blokirala put, ali se u saopštenju navodi da je policija uspela da ih udalji kako bi omogućila kretanje grupi Srba.

“Kada se autobus udaljavao, a policajci obezbedjivali slobodan prolaz, nepoznata lica bacila su kamenje u njihovom pravcu, oštetivši jedno staklo na jednom autobusu, dok je nekoliko stakala na drugom autobusu naprslo”, navodi se u saopštenju i dodaje da su se autobusi bezbedno udaljili u pratnji policije.

U ponedeljak je bilo saopšteno da je 11 osoba, medju kojima tri maloletne, osumnjičeno za delo remećenja javnog reda i mira, i privedeno, ali su svi posle saslušanja pušteni na slobodu.

Napad na autobuse su osudili predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

Grupa od 170 srpskih hodočasnika je imala dozvolu Ministarstva spoljnih poslova Kosova za dvodnevni boravak radi posete Manastiru Visoki Dečani, Pećkoj Patrijaršiji i selu Studenica.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar