Srbija
04.09.2018. 14:03
R.E./Alo

KOSOVSKO PITANJE NA OŠTRICI NOŽA: Opozicija bojkotuje sednicu u Prištini, Haradinaj "nema vremena da se bavi briselskim dijalogom"!

screenshot_151.png

Sa sat i po zakašnjenja u Prištini je počela sednica parlamenta na kojoj je kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, predstavio sastav pregovaračkog tima za dijalog sa Beogradom.

Sednici ne prisustvuju poslanici najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova, izuzev Teute Rugove, kao i pokreta Samoopredeljenje.

RTK je javila da sednici prisustvuju i tri poslanika Srpske liste.

Predsednik Kadri Veselji je rekao da će poslanici odmah glasati bez rasprave o vladinom predlogu.

Haradinaj je najavio da poslanici većine neće prisustvovati vanrednoj sednici parlamenta koja je sazvana na zahtev opozicije, a na kojoj se očekuje glasanje o rezoluciji.

"Kako da vladajuće partije prisustvuju sednici koju je sazvala opozicija, kada opozicija ne učestvuje na sednici koju je sazvala vlada", rekao je Haradinaj, a prenosi Alo.

"Imamo krizu na Kosovu", rekao je on, a prenose mediji.

Haradinaj je još jednom ponovio da neće biti podele Kosova i novih granica ili razmena teritorija sa Srbijom.

Kosovski analitičari Albert Krasnići, iz Kosovskog demokratskog instituta, koji prati rad supštine, smatra da je cilj vlade da blokira usvajanje rezolucije koju je predložila opozicija.

"Sednica koju je vlada radi potvrde pregovaračkog tima nije ništa drugo nego pokušaj blokade usvajanja rezolucije koju će predložiti opozicija, a koja zahteva poštovanje ustava u dijalogu sa Srbijom", navodi Koha, a prenosi Alo.

Krasnići dodaje da ne postoji nijedan razlog za vladino hitno sazivanje sednice o nečemu na šta se čeka, kako je rekao, već šest meseci, posebno nakon što je Haradinaj u više navrata izjavljivao da nema vremena da se bavi briselskim dijalogom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
22.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve