Srbija
13.02.2018. 10:54
R.E./RTS

MEŠTANI BADOVINACA U STRAHU: Lopovi sa ovaca, kokošaka i jaja prešli na keš, pretukli penzionera i oteli mu novac za lečenje

policija-rotacija-fi_1475831988.640x360_rss.jpg

U Badovincima, najvećem mačvanskom selu, od početka godine dogodilo se nekoliko teških krađa i razbojništvo. Dvojici meštana lopovi su naneli teške telesne povrede. Do sada su uhapšene tri osobe. Upadi u kuće plaše meštane, koji su navikli da im neko uđe u gazdinstvo i ukrade prase ili jagnje. Ovo je, kažu, mnogo ozbiljnije.

Učestale krađe u seoskim domaćinstvima uznemirili se meštane Badovinaca. Na meti lopova uglavnom su, kažu, staračka i samačka domaćinstva. U poslednjoj provali teško je povređen penzioner.

"Svo okruženje i naš komšiluk živi u strahu, jednostavno nemamo mira. Velika je pometnja u tom našem okruženju, to što se desilo, to je jedan starac običan koji je živeo sam'', kaže jedna meštanka.

Predsednik Saveta MZ Badovinci Aleksandar Vulović objašnjava da je nepoznata grupa momaka nasrnula na jednog penzionera za koga se pretpostavljalo da je imao nešto više gotovine.

"On se usprotivio da im da novac, oni su primenili silu, prebili čoveka, unakazili ga. Posledice toga su uzet novac i njegovo lečenje u bolnici", rekao je Vulović.

U pljački je povređen i nastavnik osnovne škole. Provaljeno i u poštu

Lopovi su, prema rečima meštana, u januaru ukrali oko 20.000 evra. Ranije se, kažu, krala stoka – u kuće se nije ulazilo.

"Ranije je to bilo ono kokošarenje, da l' će ukrasti jagnje, prase, ovcu, nasad jaja, a sad je počelo to mnogo ozbiljnije", kaže meštanin.

Sredinom januara provaljeno je i u seosku poštu. Lopovi nisu uspeli da otvore metalnu kasu, pa su, prema navodima policije, uzeli jednu pošiljku.

U policiji nisu želeli da govore pred našom kamerom. U pisanom odgovoru kažu da su rasvetlili dve teške krađe i razbojništvo koje se dogodilo u januaru.

Uhapšene su tri osobe, a za počiniocem još jedne krađe se, kako navode, intenzivno traga.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
24.06.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve