MUP SRBIJE: Nema potrebe za evakuacijom posle popuštanja brane kod reke Busur

MUP SRBIJE: Nema potrebe za evakuacijom posle popuštanja brane kod reke Busur

Foto: Printscreen Youtube


Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je danas da i pored popuštanja stare brane kod reke Busur u opštini Petrovac na Mlavi, stanovnici okolnih sela nisu životno ugroženi niti postoji potreba za njihovom evakuacijom.

Marić je u saopštenju naveo da nadležni preduzimaju sve neophodne operativne i preventivne mere na odbrani od poplava na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi.

“Usled velike količine padavina na teritoriji ove opštine u toku protekle noći došlo je do popuštanja stare brane kod reke Busur, prilikom čega je bilo ugroženo oko petnaestak kuća. Srećom nije bilo potrebe za evakuacijom ljudi, a želim da istaknem da i u ovom trenutku ljudski životi nisu ugroženi”, naveo je Marić, a preneo MUP.

On je kazao da su pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Petrovca i Požarevca trenutno na terenu, kao i da stižu ekipe i tim za spasavanje iz Beograda.

“Oni će u toku popodneva i noći biti uz sve ljude koji se tamo nalaze. Treba pustiti ljude iz ‘Srbijavoda’ da urade svoj posao u toku popodneva i saniraju problem koji je nastao oko brane, a mi ćemo biti na terenu i pratiti situaciju i u toku noći i u narednim danima”, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Mediji su ranije preneli da je usled jakih kiša poplavljen veliki deo Petrovca na Mlavi kao i sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole.

RTS je javio da su ugrožena i vodoizvorišta koja pijaćom vodom snabdevaju polovinu opštine Petrovac na Mlavi zbog čega je na njenoj teritoriji proglašena vanredna situacija. U selima oko Žagubice bujice su odnele delove puta dok je zbog izlivanja potoka u svilajnačkom selu Kušiljevo, poplavljeno stotinak kuća i ekonomskih objekata, preneo je javni servis.

NE PROPUSTITE:

PUKLA BRANA NA RECI BUSUR: Vanredno u Petrovcu na Mlavi, poplavljeno šest sela

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar