NEVREME U JUŽNOM BANATU Počeli pljuskovi sa grmljavinom i grad

NEVREME U JUŽNOM BANATU Počeli pljuskovi sa grmljavinom i grad


Republičkihidrometorološki zavod izdao je hitno upozorenje na nevreme sa gradonosnim oblacima, te da su do oko 15 sati mogući pljuskovi, grmljavina i grad u Južnobanatskom okrugu.

“U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost na području Južnobanatskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa pojačanim vetrom, lokalno većom količinom kiše i pojavom grada”, napisali su na sajtu RHMZ-a uz napomenu da najava važi do nešto pre 15 časova, piše Blic.

nevreme 1

Nevreme, kako objašnjavaju nije usmereno ka Beogradu, a neke delove Srbije je već pogodilo.

– Oblak koji se formirao i u toj struji se premešta od Smedereva na severoistok. Nevreme je već pogodilo istočne delove zemlje, jugoistok i Banat. Uglavnom su to pljuskovi i grmljavina, a lokalno je moguć i grad. Padavine su počele i u Pančevu, uopšte u južnobanatskom okrugu nevreme je većeg intenziteta – kažu iz RHMZ-a.

Gradonosni oblaci koji mogu izazvati vremenske nepogode uskoro će se “preseliti” ka rumunskoj granici, potvrdili su iz RMHZ-a.

nevreme 2

Oni su dodali da se u naredna dva sata na zapadu i severozapadu očekuje pretežno sunčano vreme, dok će u ostalim delovima biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar