Srbija
14.08.2018. 16:41
R.E./Beta

"NUŠIĆIJADA" I U BEOGRADU: Udruženje građana iz Ivanjice predstavlja deo festivala humora i zabave Beograđanima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
Udruženje građana "KudeS", koje je pokrenulo organizaciju festivala "Nušićijada" u Ivanjici, saopštilo je da će takav festival namenjen "istinskim Nušićevcima" organizovati u Beogradu 18. avgusta
U subotu, 18. avgusta u Dorćol placu, biće organizovano "jedno sasvim posebno, intimnije, novo, a poznato izdanje Nušićijade", navedeno je u saopštenju.

Nekoliko dana kasnije, 23. avgusta, izvorna Nušićijada se vraća u Ivanjicu "da nastavimo započeto druženje na novim festivalskim mestima – na proplanku, pored jezera, na rubu šumarka, opet zahvaljujući otvorenim kapijama naših prijatelja", naveli su u saopštenju.

Festival humora, zabave i veselja  Nušićijada, pod pokroviteljstvom opštine, održaće se u Ivanjici od 24. do 26. avgusta pod sloganom "Ko tebe jadom ti njega Nušićijadom"’.

Udruženje  "KudeS", kako prenosi N1, navelo je da "pošto istinskim Nušićevcima nikako ne priliči da odustanu od vizije sa kojom su Nušićijadu stvarali od 2010. godine i prihvate progon iz svog doma, nastavljamo gde smo stali".

Kako su naveli u saopštenju, ova Nušićijada, "privremeno u izgnanstvu", ponovo će okupiti brojne umetnike, novinare, satiričare, kulturne radnike, istinske zaljubljenike u humor, slobodu mišljenja, zabavu i umetnost.

"Organizujemo Nušićijadu, ali ćemo u Ivanjicu doći preko Beograda sa istim ciljem, vizijom i slobodarskim duhom kao prethodnih osam", naveli su.

"KudeS" je krajem marta ove godine saznalo da je, kako je navelo, "izbačeno iz organizacije" ovog festivala i da "apsolutno nema nikakve ingerencije više u učešcu na Nušićijadi", iako je pre 10 godina na njihovu inicijativu taj festival obnovljen u Ivanjici.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve