OTVOREN KONKURS: Srbija deli 120 miliona dinara, evo koji su uslovi

OTVOREN KONKURS: Srbija deli 120 miliona dinara, evo koji su uslovi


Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava kao stimulativnih mera za unapređenje kombinovanog transporta, u ukupnom iznosu od 120 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, cilj mere je pružanje podrške privrednicima preko kojih se ova vrsta transporta realizuje, što će doprineti ne samo njegovom unapređenju, već i većoj bezbednosti u saobraćaju i efikasnijoj zaštiti životne sredine.

Za sredstva u iznosu od 120 miliona dinara mogu da konkurišu vlasnici i upravljači terminala za kombinovani transport, operateri za železnički i drumski transport, kao i oni koji se bave upravljanjem železničke infrastrukture i špedicije, dok se novac može upotrebiti za izgradnju i rekonstrukciju terminala, nabavku opreme i mehanizacije, informaciono-komunikacione sisteme i železnička vozila, odnosno, lokomotive i vagone za kombinovani transport.

U javnom pozivu ne mogu učestvovati privrednici čije kompanije beleže teškoće u poslovanju, pre svega, smanjenje prihoda, rast gubitka i zaliha ili imaju neizmirene obaveze prema Republici Srbiji. Javni konkurs biće otvoren dok se sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2018. godine.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar