Srbija
23.01.2019. 20:10
R.E./Foto: Promo

Paketići na dar i za trinaestoro dece u OŠ „Miloš Vučićević Zvercev“ u okolini Ivanjice

direktor-glavne-filijale-dunav-osiguranja-dragan-filipovic-uruio-paketice-malisanima-iz-bratljeva.jpg

Karavan Kompanije „Dunav osiguranje“, koji je krenuo iz Beograda u decembru, krstareći širom Srbije, završio je svoje putešestvije posetom deci u snegom prekrivenoj Osnovnoj školi „Milan Vučićević Zvercev“ u selu Bratljevo, nadomak Ivanjice.

Direktor Glavne filijale Dunav osiguranja Dragan Filipović uručio paketiće mališanima iz Bratljeva

 

– Putovanje u Bratljevo i posetu Osnovnoj školi „Milan Vučićević Zvercev“ odlagali smo zbog snežnih padavina koje su zakrčile put do Bratljeva. To nije smetalo ni deci ni nama iz Kompanije „Dunav“ da druženje pomerimo za sredinu januara i da u njemu zaista uživamo. Poklon je zaista najlepši način da pokažemo šta osećamo, da na nekoga mislimo, da se s nekim sprijateljimo. „Dunav osiguranje“ već nekoliko godina unazad nastoji da se povodom novogodišnjih i božićnih praznika druži sa decom, daruje im poklone i učini im praznike veselijim. Ove godine na području Glavne filijale Čačak poklonili smo oko 50 slatkih paketića deci u ovoj osnovnoj školi, ali i deci ugroženoj zdravstvenim i egzistencijalnim problemima. Verujem da će i ovo druženje i novogodišnji paketići bar malo ulepšati dane ovim mališanima. Svedoci smo da su svakako izmamili osmeh na lica trinaestoro dečaka i devojčica u školi u Bratljevu, u okolini Ivanjice – istakao je Dragan Filipović, direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Čačku.

Vidosav Kolarević, direktor OŠ „Milan Vučićević Zvercev“ u Ivanjičkom selu Bratljevo, već četrnaest godina učenike dovozi u školu i nakon završene nastave razvozi ih kućama. Dnevno pređe oko 140 kilometara.

Ustaje pre zore kako bi na vreme stigao do svake kuće u rasutim zaseocima i, kako kaže, nije mu teško, naprotiv, uživa u svakom trenutku provedenom s decom, koja su ga od milošte prozvala Učo.

– Direktorski posao je poprilično stresan, ali me učenici uvek razonode i napune pozitivnom energijom. Najčešće razgovaramo o tome kako im je u školi, sta su učili, kakve su im ocene, ali i tome ko se u koga zaljubio. Družimo se i poštujemo uzajamno – kaže direktor, omiljen među decom. Svako jutro Učo sada već dotrajalom „ladom nivom“ poveze četiri nastavnika iz Ivanjice put škole u Bratljevu, a potom se vrati u još tri pravca za trinaestoro dece kako bi svi u pola devet bili spremni za nastavu. Da nije tako, ovi mališani bi svakog dana morali da pešače i po petnaest kilometara do škole.

Miroslav Ristić, šef poslovnice  Dunav osiguranje u Ivanjici u društvu osnovaca u Bratljevu (1)

– Mi smo zahvalni „Dunav osiguranju“. Naša saradnja traje godinama unazad. Kad god je trebalo, uvek su nam pomagali, bilo za organizaciju sportskih takmičenja, bilo za poklone koje deci. Imam samo reči hvale za „Dunav osiguranje“. Danas kada vidim osmeh na licu najmlađih, to me čini srećnim. Dočekaju me zdrava, vesela, srećna deca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
09.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve