POLICIJA U POMORAVLJU UPOZORAVA: Prevelika brzina, pijanstvo, nekorišćenje pojasa, telefoni u vožnji, najveća opasnost za vozače

POLICIJA U POMORAVLJU UPOZORAVA: Prevelika brzina, pijanstvo, nekorišćenje pojasa, telefoni u vožnji, najveća opasnost za vozače


Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina, rekao je danas komandir Saobraćajne policije u Jagodini Dalibor Mosić i ukazao da policija kontroliše brzinu ;na putevima u Pomoravlju.

Tokom juna sankcionisano je 365 prekršilaca koji su vozili neprilagodjenom brzinom, 47 onih koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, 338 ljudi nije koristilo sigurnosni pojas, a 95 vozača je uhvaćeno dok je upotrebljavalo mobilni telefon tokom vožnje, rekao je Mosić.

U Pomoravskom okrugu se tokom juna dogodila 51 saobraćajna nesreća, dve osobe su poginule, i to na auto-putu, a desetoro je teže ;povredjeno, naveo je on.

Broj saobraćajnih udesa i broj povredjenih su  juna ove godine bili manji nego juna prošle, rekao je Mosić – ali juna prošle godine je poginula jedna osoba, a juna ove godine dve.

Tokom juna evidentirana je 51 saobraćajna nesreća, a godinu dana ranije su bile 62. Broj udsesa s povredjenima je opao sa 35 na 23.

U junu ove godine 10 osoba teže je povredjeno, a 24 osobe lakše. U istom mesecu prošle godine 15 je teže povredjeno, a 29 lakše.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar