Vesti
18.03.2019. 14:11
R.E./Beta/Foto Ekspres/ilustracija

PRIPREMA ZA VOJNO-POLICIJSKU PARADU: Počelo sklanjanje bandera i ivičnjaka sa niškog bulevara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zbog vojno-policijske parade kojom će 24. marta biti obeleženo 20 godina od početka NATO agresije na Saveznu republiku Jugoslaviju, na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu gde će parada biti održana uklanjaju se stubovi električne rasvete, ivičnjaci i pešačka ostrva, kako bi bulevarom mogla da prođu velika vojna vozila.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Nebojša Lović rekao je agenciji Beta da će ivičnjaci i stubovi električne rasvete biti uklonjeni u dužini od oko 300 metara.

"Grad je dobio obavezu da Bulevar Nikole Tesle pripremi za paradu. Radovi će biti finansirani iz budžeta grada, ali za sada ne znamo koliko će koštati. Firma Trejs je za to zadužena i ona će nam ispostaviti račun", rekao je Lović.

Prema njegovim rečima, odmah po završetku parade stubovi električne rasvete i ivičnjaci biće vraćeni na Bulevar Nikole Tesle.

Lović je takodje kazao da će pored bulevara biti izgradjena svečana bina, ali ona će se nalaziti u krugu kasarne "Knjaz Mihailo" i za njeno postavljanje nije zadužen grad, već Vojska Srbije.

Zbog započetih radova, saobraćaj na Bulevaru Nikole Tesle od raskrsnice sa ulicom Aleksаndrа Medvedevа do ukrštаnjа sа Bulevаrom Herojа sа Košаrа, odvija se ovih dana sаmo u jednoj kolovoznoj trаci.

U ;saopštenju objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu rečeno je da će ;u vreme održаvаnjа vežbi i pripremа pripаdnikа Vojske i MUP-а Srbije saobraćaj na tim sаobrаćаjnicаmа biti potpuno obustavljan o čemu će gradjani biti blаgovremeno obаvešteni.

Kako su ranije najavili pripadnici našeg državnog vrha i Vojske Srbije, vojno-policijska parada koja će biti održana u Nišu 24. marta biće "najveća u modernoj istoriji Srbije".

Građani će tog dana u večernjim satima pored ešalona vojske, policije i motorizovanih ešalona, moći da vide 1.500 obučenih specijalaca, osam do deset "migova 29" i jedan broj novih helikoptera.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve