RHMZ UPOZORAVA: U Srbiji večeras obilne padavine, grmljavina i olujni vetar, u porastu manji bujični vodotoci

RHMZ UPOZORAVA: U Srbiji večeras obilne padavine, grmljavina i olujni vetar, u porastu manji bujični vodotoci


Večeras i tokom noći očekuju se obilne padavine, sa jakom grmljavinom, olujnim vetrom i pojavom grada, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama – više od 20 milimetara za tri sata – sa jakim grmljavinama, olujnim vetrom, kao i pojavom grada, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje.

Kako se navodi u upozorenju, u ponedeljak i utorak u većini mesta će za 24 sata pasti od 20 do 30 milimetara kiše, lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima.

rhmz upozorenje

I na području Beograda uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada očekuju se obilne padavine, sa količinom većom od 20 milimetara za tri sata, lokalno i više, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode.

RHMZ upozorava i da će u ponedeljak i utorak biti u porastu manji bujični vodotoci na slivovima Jadra, Kolubare sa pritokama, Jasenice, Kubršnice, Lepenice i Resave, kao i na gornjem delu sliva Zapadne Morave, sa mogućnošću lokalnih izlivanja.

Za centralni, severni i zapadni deo Srbije danas je na snazi narandžasti meteo alarm.

To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar