SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE U PRIPRAVNOSTI: Vanredno i u Petrovcu na Mlavi

SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE U PRIPRAVNOSTI: Vanredno i u Petrovcu na Mlavi

Foto: Screenshot


Vanredna situacija na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi proglašena je juče tokom dana, saopštio je sinoć MUP i precizirao da je do sada vanredna situacija progašena na teritoriji grada Čačka i na područjima 11 opština.

Foto: tpknews

Foto: tpknews

Vanredno je na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i Ivanjica, kao i na delu opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana, Kosjerić i Petrovca na Mlavi.

Prema rečima načelnika Uprave za vatrogasno spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Saše Rančića i pored teške situacije nema ugroženih objekata niti opasnosti po stanovništvo.

Pripadnici Sektora su na terenu i zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja prate situaciju i trenutno su angažovani na crpljenju vode iz jednog domaćinstva, rekao je Rančić.

Prema njegovim rečima, kao i tokom prethodnih dana, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda o vremenskim nepogodama koje nas očekuju i u narednim danima, Sektor za vanredne situacije je sve svoje resurse podigao u stanje pripravnosti i spremni su za delovanje, ukoliko za tim bude postojala potreba.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar