Srbija
02.05.2018. 11:56
R.E.

SPORAN STIH O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: "Lepi grome moj" u udžbeniku za osnovnu školu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Fotografija koja je preplavila društvene mreže, na kojoj je navodno stranica udžbenika za peti razred osnovne škole sa stihovima pesme "Lepi grome moj" Cece Ražnatović u jednom od zadataka, napravila je buru na društvenim mrežama.

"Sećaš li se, lepi grome moj, nekada je tlo pod nama pucalo", navodi se Cecin stih kao primer u kojem treba podvući imenice u vokativu.

Mišljenja su svakako podeljena. Dok jedni smatraju da stihovi popularne muzike ne bi trebalo da se nađu u školskim udžbenicima, drugi podržavaju ovaj vid približavanja gradiva đacima osnovnoškolskog uzrasta.

Šta je autora inspirisalo da najmlađima ovu folk pesmu da za primer nije poznato, ali su se zbog ovoga društvene mreže usijale.

Većina smatra da udovici Željka Ražnatovića Arkana nije mesto u knjigama te da ona ne treba da bude uzor mladima, a drugima je sporno i što se pojavljuju i drugi pevači pored mnogih srpskih pesnika.

Udžbenik je odobrio Zavod za udžbenike Republike Srbije što je izazvalo ogorčenje pojedinih roditelja i pobunu među prosvetnim radnicima koji su najavili žalbe.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve