STRŠLJENOVI NAPALI PLANINARE NA PARGOVU: Najteže prošli muškarac sa 10 uboda i žena koja je dobila alergiju

STRŠLJENOVI NAPALI PLANINARE NA PARGOVU: Najteže prošli muškarac sa 10 uboda i žena koja je dobila alergiju

Foto: Printscreen


Roj stršljenova napao je u nedelju grupu ljudi na Paragovu, nedaleko od Planinarskog doma “Zanatlija”.

Kako piše “Dnevnik”, to se dogodilo oko 12:30 časova, a grupa je bila na pešačenju u prirodi koje organizuje Planinarsko-smučarsko društvo “Železničar”.

Prema rečima vodiča Zorana Obradovića, tu su se odmarali i polako završavali turu, kada je roj stršljenova iznenada naišao i napao ih, iako insekte prethodno niko nije dirao. Prema njegovim rečima, najviše su stradali jedan muškarac, kog je ubolo više od deset stršljenova i žena, koja je zbog jednog uboda povraćala, budući da je alergična.

– Dok nas je sve zajedno jedan od učesnika pešačenja fotografisao, stršljenovi su ga iznenada napali. Ekipa mu je pomagala da se odbrani od njih i odmah smo zvali Hitnu pomoć. Imao je više od deset uboda po telu, izboli su ga najviše po leđima – priča Obradović.

Dodaje da bi nešto trebalo preduzeti, jer se ranije nije dešavalo da tu nailaze na stršljenove.

– Na toj stazi kojom smo se kretali nije gustiš i niko stršljenove nije dirao ili uznemiravao. To je staza kojom uvek neko prolazi – navodi Obradović.

U Urgentnom centru su za “Dnevnik” rekli da su u nedelju primljene tri osobe zbog uboda stršljenova, a u ponedeljak ujutru još jedna. Nakon pregleda i terapije, svi su pušteni kućama.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar