Srbija
15.08.2018. 12:02
R.E./ Telegraf

UTOPIO SE U DUNAVU DOK JE SPASAVAO UNUKU: Iako nema jednu ruku, deda iz Belegiša skočio u vodu za devojčicom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Milorad Jovanović (60) iz Belegiša izgubio je život kad se u subotu utopio u Dunavu u Belegišu, dok je spasavao unuku koja je iznenada upala u vodu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Nesrećni Jovanović bio je osoba sa invaliditetom i nije imao jednu ruku, ali je uprkos hendikepu skočio u vodu za unukom, koja je počela da se davi.

Tragedija se dogodila 11. avgusta na peščanom kupalištu Ada u Belegišu. Deda i unuka su duže vreme bili na plaži, kupali su se i šetali u vodi. Sve je bilo u najboljem redu i ništa nije ukazivalo na tragediju. Devojčica je u jednom trenutku naglo propala u Dunav i počela da se davi.

Milorad, iako nema jednu ruku, bez razmišljanja je skočio za njom i dao je sve od sebe da je spase. Nekako je uspeo da je izvuče, ali, nažalost, on nije uspeo da ispliva. Ostao je pod vodom.

Okupljeni kupači su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju.  Angažovani su i ronioci Žandarmerije, koji su taj dan i sutradan pretraživali reku. Dan kasnije, 12. avgusta, pronašli su telo Jovanovića. Poznanici nesrećnog dede kažu da nisu iznenađeni njegovim herojskim činom.

- On je toliko voleo svoju unuku da nas ne čudi to što je dao svoj život za njen. Verujem da bi svako to uradio - rekao je Miloradov poznanik.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
21°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve