Srbija
06.07.2018. 16:55
Tanjug

VANREDNO U IVANJICI: Nevreme izavalo velike probleme, pojedina domaćinstva odsečena

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon nevremena koje je danas po podne pogodilo Ivanjicu, na teritoriji cele opštine proglašena je vanredna situacija.

Obilna kiša izazavala je ogromne probleme u selima Devići, Ostatija, Brusnik, Luke i Međurečje. Najveća šteta je na putnoj infrastrukturi. Seoske prilaze odnela je voda, a pojedina golijska domaćinstva su odsečena.

Bujični potoci i dalje prave probleme, velika količina mulja i blata je izvučena na površinu, preneo je Glas zapadne Srbije.

https://www.youtube.com/watch?v=XnrHJ3wY-UA

Obilna kiša prouzrokovala je i probleme na vodosnadbevanju tako da JKP "Vodovod" radi smanjenim kapacitetom, a otežana je i prerada vode.

Krupna kiša praćena gradom zahvatila je i područje opštine Čačak. U selu Miokovci, kako prenosi Glas zapadne Srbije, grad je bio veličine graška, te su iz nekih stanica ispaljene protivgradne rakete.

"Tražimo pomoć države i vojske"

Teritoriju opštine Ivanjica u kontinuitetu od 5. maja pogađaju elementarne nepogode, načinjena je ogromna materijalna šteta, zbog čega predsednik opštine Zoran Lazović kaže da su se za pomoć obratili državi i vojsci, a da odgovor očekuje u najskorije vreme, od vojske čak u toku dana.

- Danas smo na terenu u podgolijskom kraju, gde je bilo jako olujno nevreme propraćeno velikom količinom padavina koje je napravilo ogromne materijalne štete i klizišta", dodaje.

Navodi da je u tom kraju više do hiljadu kilometara nekategorisanih puteva, te da su sada mnogi odsečeni, što nije samo problem u komunikaciji, već je dodatno nevolja što se sve događa u sezoni otkupa malina.

- Nalazimo se u jednoj nezavidnoj situaciji. Materijalna šteta je neprocenjiva i trudimo se da u ovom trenutku uradimo sve što možemo kako bismo osposobili pre svega puteve. Kao lokalna samouprava moraćemo da se potrudimo da meštanima u što skorijem vremenu pomognemo u sanaciji štete - kazao je Lazović.

Zbog toga su, kako kaže, obratili državi od koje očekuju značajnu pomoć, ali i i Vojsci Srbije čiji pozitivan odgovor očekuju u toku dana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
9°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve