Srbija
16.11.2018. 15:46
R.E.

(VIDEO) POSETA DELEGACIJE GRADA JAGODINE EGIPTU: Palma jahao kamilu uz zvuke himne " Bože pravde"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Privredno - politička delegacija grada Jagodina na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine Grada Jagodina Draganom Markovićem Palmom boravi u radnoj poseti Egiptu i pobratinskom gradu Marsa Alamu.

Za Markovića i članove delegacije, domaćin, guverner oblasti Crvenog mora general Ahmed Abdulah, je priredio doček kakav nije priređen za strane političare još od vremena SFRJ i Josipa Broza Tita. Domaćini iz Marsa Alama su se potrudili da se delegacija grada Jagodine na svakom koraku oseća kao kod kuće. Od crvenog tepiha na aerodromu, preko brojnih poseta privrednim i kulturnim obeležjima, preko sastanaka sa privrednicima iz Egipta.

Na sastanku kome su prisustvovali članovi delegacije iz Jagodine i privrednici Mars Alama, guverner Crvenog mora Ahmed Abdulah i predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma, Marković je, na predlog Ivice Dačića, zamolio da Egipat povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, mada je od domaćina dobijen odgovor da nigde u dokumentima ne stoji da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju. General Abdulah i Marković su se dogovorili da Jagodina dobije 5 ha zemlje pored mora tako da je pored Egejskog mora Jagodina izašla i na Crveno more. Jagodina će dati 5 ha Marsa Alamu u industrijskoj zoni za investitora iz Egipta koji će tu otvoriti fabriku i zaposliti radnike. Marković je takođe predložio razmenu studenta iz Hurgade studentima iz Jagodine sa nekih od jagodinskih fakulteta.

"Hoćemo saradnju kakva je između naših država bila u vremena Titove Jugoslavije" rekao je Marković.
Na sastanku su se pretstavili privrednici domaćina kao i privrednici iz Jagodine.

Privrednici iz Egipta su predložili osnivanje Poslovnog saveta Egipat - Srbija.

Uveče je za delegaciju Jagodine priređena večera u pustinji, u veoma lepom ambijentu, gde su se domaćini potrudili da pokažu koliko im je važna poseta delegacije na čelu sa Draganom Markovićem Palmom.

Ambijent je bio ukrašen zastavama Srbije i Egipta. Palma i čitava srpska delegacija bili su obučeni u tradicionalnu egipatsku nošnju.

Na predlog domaćina, Palma je tom prilikom uzjahao kamilu, uz zvuke srpske himne. Na kraju snimka Palma je sa egipatskim prijateljima uzvikivao " Srbija, Srbija, Egipat, Egipat). Snimak završava muzikom iz filma Ridlija Skota " Osvajanje raja 1492" koju je komponovao poznati grčki muzičar najpoznatiji stvaralac filmske muzike Vangelis.

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve