VOZAČI GUBE STRPLJENJE: Ogromna gužva na graničnim prelazima ka Srbiji

VOZAČI GUBE STRPLJENJE: Ogromna gužva na graničnim prelazima ka Srbiji

foto-uprava-carina


U Srbiji se danas očekuje umereniji intenzitet saobraćaja, ali i dalje pojačan na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj. Kako javlja  izveštač Telegrafa sa lica mesta, na izlazu iz Grčke u Makedoniju čeka se sat i po vremena, a na ulazu još toliko. Gužva na graničnim prelazima je ogromna, a strpljenja sve manje.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, pojačan je saobraćaj na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, na graničnom prelazu Gradina saobraćaj se odvija u devet traka, a zadržavanja su oko 240 min.

Na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, saobraćaj se odvija u pet traka, dok su zadržavanja za putnička vozila oko 80 minuta.

Ka Crnoj Gori na graničnim prelazima Gostun i Špiljani zadržavanja su oko sat vremena na izlazu, zbog čega AMS S preporučuje korišćenje graničnog prelaza Jabuka.

Navodi i da je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš, gde su zadržavanja od 30 do 60 minuta, dok se na ostalim graničnim prelazima čeka do 30 minuta.

Kada je reč o najaktuelnijim izmenama u saobraćaju, AMS S najavljuje da će se od danas do 18. jula, u periodu od sedam do 16.00 časova, izvoditi radovi na održavanju puta, na deonici Ranilović-Aranđelovac, na državnom putu II A reda broj 150.

Kako se navodi, u toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

AMS S ističe da će se u periodu od osam do 16 časova izvoditi radovi na obeležavanju oznaka na putu, na delu auto-puta (državnog puta IA reda broj 1), u zoni naplatne stanice “Beograd”, u oba smera.

Radovi se izvode u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci.

U toku radova za saobraćaj će biti zatvarana jedna saobraćajna traka, a radovi će biti obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom, dodaje AMS S.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar