Srbija
10.08.2018. 18:30
R.E./Beta

VRANJANCI SVE ČEŠĆE ZOVU POLICIJU U NOĆNE SATE: Najviše im smeta preglasna muzika, komšija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Od početka leta policajci u Vranju dva do tri puta nedeljno intervenišu na poziv građana koji se žale da neko u njihovoj blizini emituje preglasnu muziku.

Kako je rečeno, policija na teren izlazi sa komunalnom policijom odmah po prijavi građana, kako bi utvrdila da li je prijava verodostojna i ako se utvrdi da je muzika preglasna, posebno u vreme predviđeno za odmor, počiniocu pišu prekršajnu prijavu.

"Dešava se da neko pusti malo glasnije muziku u vreme koje je predviđeno za odmor, a komšija iz zgrade ili iz kuće pored to prijavi, i da policija po izlasku na teren ustanovi da se radi o prekršaju. Nije masovna pojava ali ima relativno često takvih prijava, mada se dešava i da komšije stišaju muziku dok policija izadje na lice mesta", rekli su u policiji.

Zbog "narušavanja javnog reda i mira izvođenjem muzičkih sadržaja" do sada su uglavnom prekršajno kažnjavane komšije, ljubitelji glasnije muzike, dok su u manjoj meri kažnjavani i kafići na koje su se Vranjanci žalili da glasnu muziku emituju i u vreme koje je predvidjeno za odmor.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve