VREMENSKA PROGNOZA: Sunčano i toplije, uz povremeno naoblačenje

VREMENSKA PROGNOZA: Sunčano i toplije, uz povremeno naoblačenje


U Srbiji u četvrtak će biti pretežno sunčano i toplije, povremeno uz oblačnost. Ređa je pojava pljuskova sa grmljavinom, i očekuje se uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Duvaće slab, do umeren zapadni i severozapadni vetar, dok će vetar na istoku Srbije povremeno biti jačeg inteziteta. Minimalna temperatura od 14 do 18 stepeni, maksimalna dnevna od 24 do 28 stepeni celzijusa.

U Beogradu danas će biti toplije uz moguće naoblačenje. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura 17 stepeni, maksimalna dnevna 27 stepeni celzijusa.

Sutradan će u Srbiji sunčano i toplo vreme. Posle podne u brdsko-planinskim predelima očekuje se pojačanje oblačnosti, ponegde i pojava pljuskova sa grmljavinom.

U subotu nas čeka toplo vreme. Posle podne sa zapada naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će na istoku i severoistoku ostati suvo. Maksimalna temperatura u petak od 25 do 29 stepeni celzijusa, a u subotu od 24 do 28 stepeni celzijusa.

U nedelju nas očekuje pretežno sunčano vreme, uz povremenu oblačnost, dok se kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju na jugu i na zapadu Srbije. Sa druge strane, u ponedeljak će ponovo biti sunčano i toplo. Naredne dve nedelje nas očekuje promenljivo veme.

Iznad većeg dela Evrope danas suvo i toplo. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u Skandinaviji i na zapadu i severozapadu kontinenta, ali i ponegde i na jugoistoku Evrope.  Najhladnije biće na zapadu Norveške sa temperaturom oko 15 stepeni. Najtoplije biće na jugu i jugozapadu Balkana, sa temperaturom i preko 30 stepeni.

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar