11 UHAPŠENO U AKCIJI POLICIJE: Rasformirana bugarska mreža prosjaka u Francuskoj

11 UHAPŠENO U AKCIJI POLICIJE: Rasformirana bugarska mreža prosjaka u Francuskoj

Foto: YouTube screenshot


Jedanaest bugarskih državljana koji su eksploatisali prosjake privedeno je u okviru velike akcije u kampu na jugozapadu Francuske, saznaje se danas u francuskoj policiji.

Komesar policije Karim Filali rekao je za agenciju Frans pres da je njih četvoro već zatvoreno, a da se sedam još ispituje.

Osam muškaraca i tri žene privedeno je u okviru sudske istrage otvorene u aprilu za trgovinu ljudima u organizovanim grupama, pranje novca i eksploataciju prosjačenja.

Istraga je počela maja 2017. godine posle žalbe jednog Bugarina koji je želeo da se izbavi od svojih mučitelja, rekao je komesar Filali.

Taj čovek je objasnio da je regrutovan u oblasti Plevena na severu Bugarske od strane jedne od pet romskih mreža koje eksploatišu prosjake u Tuluzu.

Obećano mu je da će s njim deliti zaradu ali kad je stigao u Tuluz oduzeli su mu dokumente i našao se u nedostojnim životnim uslovima. Podvrgavan je svakodnevnim mučenjima, kao i mnogi drugi koji, po njihovoj oceni, ne donesu dovoljno novca.

Policija je takodje pratila finansijske tokove od više desetina hiljada evra ka Bugarskoj i identifikovala članove te mreže strukturisane oko pet porodičnih klanova. Oni su diskretno živeli u kampu, a u Bugarskoj su imali velika kola i luksuzne kuće.

U utorak ujutro 160 policajaca upalo je u kamp Gabardi u Tuluzu, pored 11 privedenih preuzela je 31 muškarca, jednu ženu i jedno dete od sedam godina koji su identifikovani kao prosjaci, da ih preda socijalnim službama.

Komesar Filali rekao je da su ti ljudi zastrašeni, kao i da su svi tražili da se vrate u Bugarsku

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar